Çocukların derste dikkat sorunları, aile içi sorunlar ve çözüm yolları ile çocuğun gelişim dönemleri ve özellikleri hakkında ailelerin bilgilendirilmesi için Mustafa Kemal İlkokulu tarafından öğrenci velilerine eğitim semineri verildi. Seminere konuşmacı olarak uzman psikolog ve eğitim uzmanı Özkan Şenol katıldı.

Öğrenci velileri ile oldukça neşeli geçen bir seminer düzenleyen Şenol, çocukların gelişimi konusunda ailelere bazı uyarılarda bulundu. Çocukların doyumsuz bir şekilde yetiştirilmemesi gerektiğini söyleyen Şenol, çocukların mutlu olacağı düşüncesi ile her istediklerini almanın doğru olmadığını söyledi.

Çocuklarının bilgisayar başında çok vakit geçirdiği için şikayetçi olan ailelere de tavsiyelerde bulunan Uzman Psikolog Özkan Şenol “ çocuğun dersleri iyi olursa istediği kadar bilgisayar başında oturmasına izin veriyorsunuz da neden dersleri kötü olunca suçu bilgisayara atıyorsunuz ve yasaklıyorsunuz. Bu durumdan şikayetçisiniz ama hepiniz evdeki bilgisayarları çocuklarınızın odalarına koyuyorsunuz, eğer çocukları bilgisayar başından kaldıramıyorsanız, bilgisayarları çocukların başından kaldırın” ifadelerini kullandı.

 

Haber; M.YILMAZ