Utandıran görüntüler Akçakoca’dan geldi. İlçedeki iki ayrı lisede öğrenim gören kız öğrenciler, iddiaya göre gençler arasında tehlikeli şekilde yayılan ‘kavga akımı’na uydu.

Saçından tutup yere yatırdı

Okul çıkışında parkta buluşan liseli iki grup kız öğrenci önce tartıştı kısa süre sonra kavga etmeye başladı. Öğrencilerden biri diğerini saçından tutup yere yatırarak döverken, tekme-tokatlı kavga bir kişi tarafından saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi.

Kavga anları cep telefonu kamerasında

Saç saça baş başa kavga eden kızları çevredeki diğer öğrenciler güçlükle ayırdı. Parktan geçenler olup biteni büyük bir şaşkınlıkla izlerken, etraftan gelen tepkiler üzerine birbirlerini yerlerde sürükleyen öğrenciler yüz kızartan kavgayı bitirdi. Sakinleşen öğrenciler daha sonra parktan ayrılırken, kavga bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

“Öğrencilerin geldiği duruma bakın!”

Kavga anlarını Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81) ile paylaşan tepkili bir veli, “Öğrencilerin geldiği duruma bakın! Bizler terbiyeli, saygılı bireyler yetiştirmeye çalışırken birkaç kendini bilmez için ‘Bizim çocuklara da bunları yaparlar mı?’ korkusunu yaşıyoruz. Okul adlarını vermeyeceğim. Ama böyle devam ederse bu okulları ifşa edeceğim.” sözleri ile eğitimdeki tedirgin eden gidişata dikkat çekti.

Öğrenciler arasında tehlikeli akım

Öte yandan öğrenciler arası gruplaşmaların giderek arttığı okullarda dedikodu ve laf atma gibi gerekçelerle sık sık karşı karşıya gelen gençlerin, kavga etmek için randevulaşıp o anları kaydettiği ve sosyal medyada paylaştığı iddia edildi.

Kavga sonrası velilerle özel görüşme

Akçakoca’da yaşanan kavganın okul idarelerine yansıması üzerine ilgili öğrencilerin velileri ile iletişime geçildiği ve rehber öğretmen eşliğinde görüşme yapıldığı öğrenildi.

Uzmanından velilere “Çocuğunuzu sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle geliştirin” çağrısı

Konuya ilişkin görüş aldığımız uzmanlar, gençlerin kendi aralarında her şeyi kavga konusu haline getirdiğine vurgu yaparak, “Son dönemde gençlerin istenmeyen davranışlarında ne yazık ki artış var. Çocuklarımızı imkanlarımız dahilinde bu tür ortamlardan uzaklaştırarak hem akademik anlamda hem sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle geliştirmeliyiz. Kavga, tartışma ve atışma gibi ruhsal ve fiziksel olarak çocukları olumsuz etkileyen olaylardan gençleri ne kadar koparırsak bizim için o kadar iyi. Bu konu hakkında bakanlık ve müdürlükler düzeyinde de çalışmalar devam ediyor.”