Düzce Valiliği tarafından hazırlanan bir çok proje, AB projeleri kapsamında hibe kazandı. AB havuzuna konulan paylardan Düzce’ye yaklaşık 4 milyon hibe getirilirken, bu projelerden biri olan ve Düzce’de göçmen misafirlerin uyumunu kolaylaştırmayı hedefleyen ALMIT projesi başarıyla tamamlandı.
 


ALMIT Projesi, Brüksel merkezli İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı kapsamında, Avrupa genelinde 5 başarılı proje arasına girerek hibe almaya hak kazandı. 2017 yılında AB fonlarından yaklaşık 1 milyon euro destek alan proje, Türkiye’den, Düzce Valiliği ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı projenin koordinatörlüğü Sofya Üniversitesi tarafından yürütüldü.
 


Mültecilerin ve göçmenlerin 10 hafta süren eğitimleri, periyodik olarak haftanın 5 iş günü 4’er saatten toplamda bir haftada 20 saat olacak şekilde gerçekleştirildi. Her hafta 16 kişiden oluşan farklı göçmen grupları ile 10 haftada toplamda 160 kişiye ulaşıldı. Bu proje ile katılımcıların farklı iş alanlarındaki becerilerinin tanımlanması ve sınıflandırılması amaçlandı.



2 uzman eğitimci eşliğinde 10 hafta süren çalıştayların tamamlanması ile katılımcılar, yapılan çevrimiçi yetenek testi ile kendilerini daha iyi tanıma, beceri ve yeteneklerini bu doğrultuda geliştirme imkânı buldu.