18 Temmuz spor salonunda yapılan yarışmaya, Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, yarışma öncesi yaptığı konuşmasında, öncelikle tüm öğrencilere başarılar dileyerek ''Burada yapılmak istenen en iyi okulu ortaya çıkarmak değildir. Öğrencilerin daha başarılı olmalarına yönelik bir yarışmadır. Centilmence bir yarışma olmasını temenni ediyorum '' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Liseler arası Genel Kültür ve Bilgi yarışmasının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri arasında düzenlendiğini belirterek '' Bu yarışma 2. kez yapılmaktadır. Final yarışmasına 6 okulumuzun öğrencileri katılmaya hak kazandılar. Eğitim dört duvar arasında sıkıştırılmış bir olgu değildir. Eğitim her yerde olmalıdır. Bu yarışmadaki amacımız eğitimde kaliteyi artırmaktır '' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi, Arsal Anadolu Lisesi, Öncü Lisesi, Gümüşova İMKB Lisesi, Fen Lisesi ve Özel Yunus Güner Lisesi öğrencileri yarışma salonunda yerlerini aldı.

Genel Kültür, Matematik, Fizik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında 20 soru sorulan yarışmacılardan, Özel Yunus Güner lisesi birinci, Fen lisesi ikinci, Anadolu Öğretmen Lisesi de üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler de verildi.