Amerika’da Lise ve Üniversite’de sosyal akademik olarak görev alan akademisyenler Türkiye’de ki eğitim sistemini görmek ve buradaki sistemin farkındalıklarını Amerika’da anlatmak amacı ile Türkiye’ye geldi. Türkiye’de belli başlı bazı okulları dolaşan 24 kişilik akademisyenler bugün Düzce Fen Lisesi ile Doğa Kolejini ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında bol bol fotoğraf çeken Amerikalı akademisyenler Doğa Kolejinin İngilizce bölüm öğrencileri ile de sohbet etti.

 Merkezi Amerika’da bulunan Niagara Foundation organizasyon şirketinin destekleri ile Düzce’ye gelen grup Türkiye’de bulunan bazı okulları ziyaret ederek çeşitli bilgi alışverişin bulunacaklar ve Türkiye’de ki eğitim sistemini Amerika’da da uygulayacaklar. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan  Üniversite Akademisyenlerinden  Dr. John Scarbrough öğrencilerin çalışma isteklerini hayran kaldıklarını söyledi.

Scarbrough “Okullar gerçekten müthiş. Türkiye’de eğitim sistemi çok farklı buda bizim açımızdan güzelliklere sahne oluyor. Biz yaptığımız görüşmeler sonrasında buraya geldik ve eğitimin farkındalığını görmek istedik. Bugün Düzce’deyiz ve bir iki okulu ziyaret ettik. Bu okullarımızda öğrencilerin çalışma isteğini gördük. Düzce’de gittiğimiz her okulumuzda ise öğrenciler az öğretmenlerin fazla olması eğitimde başarıyı arttıracak cinsten oluyor” dedi.

Amerika Norwich Üniversitesi Sosyalist akademisyeni Kerri Finlayson ise Türkiye’de ki eğitim sistemi ile Amerika’da ki eğitim sisteminin çok farklı olduğunu bu farklılıkları Amerika’ya gittikleri zaman  uygulayacaklarını dile getirdi.
Öğrencilerin Gözlerinde Eğitim Aşkı Gördük

Finlayson,Türkiye’de ki öğrencilerin gözlerinde eğitim aşkı olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu söylemek istiyorum. Türkiye’ye Eğitim Sistemini görmek için geldik ve gittiğimiz her okulda değişik eğitim sistemlerini görüyoruz. Biz Amerika’dan buraya geldik ve buradaki eğitim sistemlerini Amerika’ya taşımak istiyoruz. Burada öğrencilerin gözlerinde eğitim aşkı olduğunu gördük. Bu gerçekten çok güzel bir şey. Biz sabah gittiğimiz Fen Lisesinde ise öğrencilerin sıcak kanlılığı karşısında şok olduk. Geldiğimiz ikinci okulda ise İngilizce bölüm öğrencileri ile sohbet ettik. Daha lise öğrencileri olmalarına rağmen az çok iyi İngilizce öğrenmişler. Burada sınıf sisteminden öğrenci sistemine öğretmeninden idareci kısmına kadar çok değişik bilgiler elde ettik. Buda bizim açımızdan çok güzel oldu. Türkiye ziyaretleri kapsamında unutamayacağım illerden birindeyim. Buradaki öğrenciler okulu bitirip üniversiteyi kazanmak ve yurt dışında eğitim görmek için var gücü ile çalışıyor. Amerika’da ise bu böyle değil. Amerika’da çok değişik bir sistem var. Buda bazen öğrencilerin çalışma isteğini kırıyor. Bu nedenle Türkiye’deki öğrencilerin çok şanslı olduklarının kanaatine vardım. Öğretmenler ise öğrencilere büyük önem veriyor. Buda öğrencilere önem verildiğinin anlamını ortaya çıkartıyor. Burada gördüklerimi kesinlikle Amerika’da uygulayacağım. Eğitim farkını bu şekilde kapatmak biraz zor olacak ama bir yerden başlamak gerekiyor” dedi.

Eğitimcileri gezdiren NİAGARA Foundation adlı organizasyon şirketinin sahibi Serkan Aykan ise akademisyenlere Doğa Koleji hakkında bilgiler verdi.