Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl uluslar arası bir boyuta taşınıyor. Ankara’da düzenlenecek olan etkinliklere, 81 ilden gençlerin yanı sıra yaklaşık 70 ülkenin gençleri de Ankara’ya gelerek kutlamalara katılacak. Bu yılki kutlamalar kapsamında her il ve dış ülkelerden gelen katılımcılar kendi kültürlerini tanıtmak için stand açacak.

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı nedeniyle Ankara’da  Dünya Kültürleri ve Anadolu Buluşması kapsamında Kore parkında kurulacak olan düzce standı ile ilgili hazırlıklara başlandı. Vali Yardımcısı  Erhan Türker Başkanlığında ilgili müdürlerden oluşan bir heyet, gidecek olan ekibin kimlerden oluşacağına ve Düzce’yi hangi özellikleri ile tanıtılacağına karar vermek amacıyla bir toplantı yaptı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Vali Yardımcısı  Erhan Türker,  her yıl 15- 20 mayıs tarihleri arasının gençlik haftası olarak kutlandığını, bu yıl çok sayıda ülkeden gelen konukların yanı sıra  81 ilden gençlik gruplarının katılması konusunda Başbakanlık ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bir çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda Ankara’da bulunan Kore Parkı’nda her il için 9 Metrekarelik bir stant açılacağını söyledi. Türker, Düzce’nin en iyi şekilde temsil edilmesi için gerekeni yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.