Düzce Farabi Anadolu Lisesi yine çok ses getirecek bir etkinlik gerçekleştirdi. Farabi Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Kaya önderliğinde kurulan öğrenci korosu, Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde ilk konserini düzenledi.

Doğudan batıya tüm Anadolu ezgilerinin seslendirildiği konsere İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, SGK İl Müdür Necmi Köroğlu, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Okul Müdürü Ahmet Ablak, okul yönetimi, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Unutulmayan Türk Halk Müziği şarkılarını başarılı bir performansla dinleyicilere aktaran Türk Halk Müziği Öğrenci Korosu kulakların pasını sildi. Konserde, katılımcılar da hep bir ağızdan parçalara eşlik etti.

Konserin ardından, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Düzce Farabi Lisesi’nin başarılı müzik öğretmeni Ahmet Kaya’ya teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 

“60 kişilik bir koro kurduk”

Konser hakkında Öncü Haber’e bilgiler veren Müzik Öğretmeni Ahmet Kaya, “Bizim Farabi Anadolu Lisesi’nde salgın döneminden önce müzik ve koro çalışmalarımız başladı. İlk atandığımda Farabi Anadolu Lisesi’nde çok güzel bir kurum kültürü vardı. Yani her şey yerli yerindeydi, çalışma istekli bir idare ve öğretmen arkadaşlarımız sistemi çok güzel oturtturmuşlar. Benim ortaokuldan çalıştırdığım öğrencilerim vardı. Onlarla elimizde belirli metotlarımız vardı. Bu metotları işledikten sonra, baktık bir şeyler ortaya çıkmaya başladı.

Yani grup halinde çalabiliyoruz, doğru çalabiliyoruz, bunların üzerine de yavaş yavaş bir şeyler eklendi. Bağlama grubu ile başladık, sonra ritim grubu kattık buna. Ritim grubu ile de çalışmaya başladık. Daha sonra, sözlü eserler ve türküler; bunları söyleyebilecek koro gerekiyordu. Çocuklarımız da çok istekliydi, 60 kişilik böyle bir koro kurduk. Ben buradan okul müdürüme de teşekkür ediyorum, bir şeyi bir kez söylemem yetti. Enstrüman olsun, materyal olsun ne varsa bize çok büyük yardımcı oldu. Özellikle koroyu kurarken öğrencilerde eleme yapmadım. Yani zaten yapamayan, kendisi düşüyordu. Yani hiç eleme yapmadım.” dedi.

Ablak: Hayalimizi gerçekleştirdik

Ahmet Okul Müdürü Ahmet Ablak ise, Müzik Öğretmeni Ahmet Kaya’ya teşekkür ederek, “Her şey hayalle başladı. Bu bizim hayalimizdi. Yani insanın nasibi, hayali kadardır. Biz hayal kurduk, bizim bu hayalimizi sağ olsun Ahmet hocamız gerçekleştirdi. Biz böyle bir şey hayal ettik, Ahmet Hocam neden olmasın dedi. Biz ona destek olduk, o bize elini uzattı ve ortaya bu güzellik çıktı.” ifadelerini kullandı.