Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte düzenlenen tören Belediye Binası önünden Belediyesi Bandosu eşliğinde Anıtpark'a yapılan yürüyüşle başladı.

Anıtpark'ta yapılan programa Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, idari amirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Anıtpark'taki program Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından tören öğrencilerin şiirleri ve Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü'nün konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptığı konuşmasında eğitimin uzun soluklu bir olgu olduğunu ve bu durumun çok çalışma gerektirdiğini ifade etti. Sezer yaptıkları çalışmalarda daha çok okul öncesi eğitime önem verdiklerini ve bu yıl 11 tane anaokulu açtıklarını vurguladı ve anaokullarından 9 tanesini devlet millet el ele yaptıklarını sözlerine ekledi.

Sezer'in konuşmasının ardından Vali Bülent Kılınç yaptığı konuşmasında devletin eğitime büyük önem verdiğini ve son yıllarda yatırımların % 80'inin eğitime yapıldığını söyledi. Düzce'de eğitimi geliştirmek için çabaladıklarını, bu bağlamda birçok ilköğretim okulu ve Yenikent'te Farabi Anadolu Lisesi'ni açtıklarını ifade etti. Kılınç velilere seslenereık çocuklarının her zaman arkalarında olmalarını istedi. Kılınç, ayrıca çocuklarının eğitimlerini sonuna kadar sürdürmeleri konusunda velileri uyardı. Öğretmenlere seslenen Kılınç, çocuklara şiddetle değil sevgiyle yaklaşılmasını istedi. Son  olarak öğrencilere seslenen Kılınç, "biz sizlerin gelecekte önünde eğilesi insanlar olmanızı istiyoruz." dedi ve yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.