Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Dünyadaki Son Gelişmeler Işığında İhtiyacımız Olan Alim/Akademisyen Modeli” başlıklı konferansta öğrencilerle bir araya geldi. Burada öğrencilere seslenen Argun, akademisyenliğin alimlik olmadığına dikkat çekerek, “İnsanın bilgi yüklü olması onu alim yapmaz” dedi.

 

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can, öğretim üyeleri, Düzce'de görev yapan din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

“İlahiyat Fakültelerinin temel amacı, ahlak temelli insan modeli yetiştirmek”
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz gerçekleştirdi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitim hayatına başlayan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hakkında çeşitli bilgiler paylaşan Prof. Dr. İsmail Karagöz, İlahiyat Fakültelerinin temel görevinin bilgi, öğretim ve ahlak temelli model insan yetiştirme olduğuna dikkat çekti. Eksik bilginin insanı hedefe götüremeyeceğini belirten Prof. Dr. Karagöz, öğrencilerin çok iyi şekilde eğitim görmelerinin, öğrendiklerini özümsemelerinin ve hayata geçirmelerinin önemine vurgu yaptı.



“Akademisyenlik alimlik değildir”
Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Osmanlıdan günümüze yükseköğretim sistemimizde yaşanan kırılmalardan söz ederek konuşmasına başladı. Alim kelimesinin tarifi en zor kavramlardan biri olduğunu söyleyen Dr. Selim Argun, “Akademisyenlik alimlik değildir. İnsanın bilgi yüklü olması onu alim yapmaz. Her alim ilim sahibidir. Her ilim sahibi alim değildir” şeklinde konuştu.



“Gençlerin sorularına zamanında cevaplar veremezsek aramızdaki makas gün geçtikçe ayrılacak”
İnternetin yaygınlaşmasıyla çocukların bilgi kaynaklarının kontrol edilemez hale geldiği belirten Argun, bilgiye ulaşım ve erişimi çok kolaylaştıran bu durumun, akademisyen formasyonunu sorgulanır hale getirdiği değerlendirmesinde bulundu. Zamanın meydan okumalarının çok farklı olduğunu dile getiren Dr. Selim Argun, “Biz gençlerimizin sorularına zamanında, doğru ve mantık örgüsü içerisinde cevaplar veremezsek gençlerle aramızdaki makas açığı gün geçtikçe ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.



Konferansın sonunda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun'a plaketi ve hediyesi takdim edildi. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ