1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Bu yağlar kısıtlı olan yer altı sularını içilemez hale getiriyor. Çöpe atılan atık yağlar toprağa sızıyor, nehirlere, göllere, denizlere ulaşarak kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar veriyor.



İrfan Öztürk İlkokulu 4.sınıf öğrencileri, velileri ve Koçyazı Mahalle Muhtarlığı da tam da bu noktaya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı.

Öğrenci, veli ve muhtarlık defalarca kullanılarak polar sayısı yükselen ve kanserojen madde haline gelerek bağışıklık sistemine zarar veren atık yağların çevreye zarar vermemesi amacıyla, “Atık Yağları Toplama Etkinliği” düzenledi.



“Çevremize sahip çıkıyoruz” diyen İrfan Öztürk İlkokulu Okul İdaresi, 4.sınıf öğrenci ve velileri, “Atık yağları çöpe, lavaboya değil belediyemizin atık yağ toplama kutularına bırakıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızı da çevremize sahip çıkmaya atık yağlarını atık yağ toplama kutularına bırakmaya davet ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Ayrıca okul, belediyenin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan giysi toplama kumbarasına da katkıda bulundu. Öğrenci ve veliler, yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların soğuk kış günlerinde biraz olsun ısınmaları ve yüzlerinde küçük bir tebessüm oluşması için evlerinde bulunan temiz ikinci el kıyafetleri giysi kumbarasına bıraktı.

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ