Türkiye, eğitim-öğretim faaliyetlerini büyük sekteye uğratan yeni tip koronavirüs salgınının 18 ayı geride bırakmasının ardından ilk kez tam zamanlı yüz yüze eğitime hazırlanıyor.

OKULLAR AÇILIYOR, ZORUNLU PCR TESTİ BAŞLIYOR

Tüm kademelerde 6 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi okullarda tüm tedbirler alınırken öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarının bu dönemde hala devam eden salgın tehdidine karşı aşılarını olmaları büyük önem taşıyor. Eğitim öğretimin güven içinde sürdürülebilmesi için aşı olmayıp toplu alanlara girecek olan vatandaşlara 48 saatte bir zorunlu PCR testi uygulaması da okulların açılacağı gün başlayacak.

100 ÖĞRETMENDEN 84’Ü AŞILANDI

Yüz yüze eğitim öncesi eğitim kurumlarında hazırlıklar son sürat devam ederken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, öğretmenler arasındaki aşılama oranını açıkladı. Buna göre her yüz öğretmenden 84’ü en az bir kez aşılanırken bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşti.

“HENÜZ AŞI OLMAMIŞ ÖĞRETMENLER DE ÖRNEK OLACAKLAR”

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Öğretmenler arasında birinci doz aşı oranı yüzde 84,06. Tüm toplumda birinci doz aşı oranı yüzde 76,12. İkinci doz aşı oranı öğretmenler arasında yüzde 72,57. Tüm toplumda bu oran yüzde 58,23. Okullar açılıyor. Henüz aşı olmamış öğretmenler de yakında bizlere örnek olacaklar. Her zaman olmadılar mı?" ifadelerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN