Düzce Üniversitesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara yaklaşık 7 bin öğrencinin kayıt yaptıracağını duyurdu. Halen ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde 16 bin 251 kayıtlı öğrencisi bulunan Düzce Üniversitesi'nde, yeni kayıtlar ile birlikte bu sayının 20 bini aşması bekleniyor. Ancak bu büyümeye karşılık öğrencilerin kalacak yer noktasında sıkıntı yaşamasına kesin gözüyle bakılıyor. Soğancı ve üniversite kampüsündeki mevcut devlet yurtlarının artık yeterli gelmemesi nedeniyle çoğu üniversite öğrencisi özel yurtlarda kalmak ya da ev kiralamak zorunda kalıyor. Özel yurtların yüksek fiyatlarının yanı sıra Düzce'de ev kiralarının son yıllarda artış göstermesi ise orta halli ailelerin cebini zorluyor. Artık üniversite kenti olma yolunda hızla ilerleyen bir şehir olan Düzce'de “Geç bile kalındı” yorumları yapılan barınma sorununun aşılmasına dönük çalışmalar bekleniyor.


Düzce'nin imajını da zedeliyor


Geçtiğimiz yıl Düzce milletvekillerinin Ankara nezdindeki temasları sonucu Düzce'ye 3 yeni yurt binası kazandırılacağı açıklanmıştı. Ancak aradan geçen 12 aya karşılık yeni yurtlara ilişkin hiçbir icraat gerçekleştirilmedi. Yeni dönemde Düzce Üniversitesi'nde öğrenim görecek öğrenci sayısının 20 bini aşacak olması yurt noktasında doğacak sıkıntının habercisi. Üniversitede yönetiminin öğrencilerle yaptığı rutin toplantılarında değişmeyen konuları olan ulaşım ve barınma sorununun hala çözüme kavuşturulmaması Düzce'nin imajını da zedeliyor. Kalacak yer ihtiyacının yanı sıra öğrenciler, şehre inerken otobüs seferleri ve saatleri açısından da sıkıntı yaşıyor. Eğitim için şehre gelen öğrenciler ve aileleri henüz 7 yıllık bir üniversite olmasına karşılık hızla gelişme kaydeden Düzce Üniversitesi'nde öğrenciler için en başlı konuların hala sorun olarak karşılarına çıkmasını yadırgıyor. Bu doğrultuda artık üniversitelilerin rahat bir eğitim alınmasının sağlanması gerekiyor.


İlk kez açılacak bölümler ve kontenjanları

 

Öte yandan 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci alacak olan İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü 60, Uluslararası İlişkiler Bölümü 40, Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü 1. ve 2. öğretim 30’ar, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 10, Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 35 kontenjan ile, Eğitim Fakültesinde bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 1. ve 2. öğretim 40’ar öğrenci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1. ve 2. öğretim 40’ar öğrenci alacak. Meslek Yüksekokullarında ise ilk defa öğrenci alacak bölümler olan Gölyaka MYO Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü 20, Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Bölümü 35 öğrenci alacak.

 

 

Haber;C.Üstüner