YGS/LYS ve TEOG SINAVLARINDA BAŞARININ ANAHTARI DOĞA OKULLARI
 
 
Eğitim Koordinatörü Mustafa İnce: “12.sınıflarımızla YGS ve LYS hazırlık çalışmalarına 24 Ağustos tarihi itibariyle başlamış bulunuyoruz.4 hafta sürecek ve haftalık 30 saat  olarak gerçekleştireceğimiz hazırlık kampında öğrencilerimize yoğun bir program sunacağız. Aynı şekilde 8. Sınıf öğrencilerimizle de 31 Ağustos tarihinde TEOG hazırlık kampımızı başlatacağız. Okullar başladığında da cumartesi günleri de dahil olmak üzere haftanın altı günü eğitim-öğretim ve sınav hazırlıklarımızı birlikte yürüteceğiz. “dedi. İnce, Düzce Doğa Anadolu Lisesi ve ortaokul öğrencilerini dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyaçları olmayacak şekilde  “HER ŞEY İÇİN SADECE OKUL” sloganı ile sınava hazırlanacaklarını iletti.
 
DOĞA ANADOLU LİSELERİ, ÖĞRENCİLERİNİ YGS/LYS  ve TEOG SINAVLARINA ÖZEL EĞİTİM KOÇU İLE HAZIRLIYOR

Uzmanlara göre sınava hazırlıkta her öğrencinin konu ve kazanım eksikliğini giderecek uygulamalara, motivasyona ve psikolojik desteğe ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Mustafa İnce; “Sınavda başarıya giden metotlardan biri de her öğrencinin sınava hazırlıkta bir danışman öğretmeninin olması.” ifadesini kullandı. Danışman öğretmenler, öğrenciye eğitim koçluğu yaparak ilgi ve yeteneklerine uygun bir kariyer planı yapmasına, konu ve kazanım eksikliğini giderecek çalışma programı oluşturmasına rehberlik ettiğini ayrıca Doğa Okulları'nda sınava hazırlanan her öğrencinin eğitim koçunun yanında bir de dijital asistanı olduğunu belirten İnce;  “Dijital asistan öğrencinin konu ve kazanım eksikliğini belirler, bu eksikliği giderecek pekiştirme materyali hazırlayarak öğrenciye sunar. Pekiştirme materyalleri öğrencinin konu ve kazanım eksiğine göre konu anlatım videosu, çalışma kağıdı, çözümlü örnek soru veya yaprak testlerinden oluşur” dedi. İnce, sistemin çalışma metodunu açıkladı. İnce, Hem okul ortamında birebir çalışmalarla öğretmenleriyle hem de online etüd uygulaması ile dilediği zaman her an her yerden eksiklik duyduğu konu anlatımına rahatlıkla ulaşabilmesini sağladıklarını aktardı.
 
Öğrencilerini sınavla birlikte hayata da hazırladıklarını aktaran Eğitim ve Öğretim Koordinatörü Mustafa İnce, Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerine kendi ilgi ve yeteneklerini keşfedebilmeleri, meslekleri ve üniversiteleri tanımaları için kariyer günleri yapıldığını,9. ve 10. sınıflarda öğrencilerin işyerlerinde hafta sonu staja gittiklerini, meslekleri ve sektörleri yerinde inceleme fırsatı tanıdıklarını iletti. İnce, Öğrencilerin başarı durumlarına ve 9. Sınıfa başlayacak öğrencilerde TEOG sınav sonuçlarına göre başarı bursu indirimi de uyguladıklarını aktardı. Doğa Okulları öğrencilerinin %85 inin LYS sınav sonucuna göre ilk üç tercihinden birine yerleştiğini ifade eden Mustafa İnce, Doğa Okullarından mezun ettikleri her bir öğrencinin ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek başarılı bireyler olacağını ifade etti.

DOĞRU VE GERÇEKÇİ HAZIRLIK SÜREÇ İÇİN

Sınava hazırlanan öğrencilere önerilerde de bulunan Mustafa İnce; Doğru ve gerçekçi hazırlık süreci için şunları sıraladı:
-Başarılı olabileceklerine dair olumlu bir inanç oluşturulmalı.
-Gerçekçi hedefler belirlenmeli.
-Sonuç odaklı değil, performans odaklı olmalı.
-Sistemli ve programlı çalışmalı, güçlü bir bilgi donanımı oluşturulmalı.
-Çok sayıda pratik yapmalı.
-Değerlendirme ve düzeltme yapılmalı