Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Türkiye’de okuma-yazma bilmeyen kalmaması için başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği”ne bin 599 kişinin tespit edildiği Düzce’de destek büyüyor.  

Hangi mahallede olursa olsun tek bir kişinin bile okuma-yazma öğrenme talebinin karşılıksız kalmayacağı belirtilen seferberlik kapsamında bugün Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile eşi Nursel Ay Ağa Mahallesi’nde bulunan Rıza Malatyalı İlkokulu’ndaki kursu ziyaret etti. Kapıda çiçeklerle karşılanan Başkan Ay ve eşi, öğretmenlerden bilgi almalarının ardından kursiyerlerle tek tek ilgilenerek yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerini kursiyerlere dağıttı.



Çocuklarını bırakacakları yeri olmayan annelerin okuma-yazma sevdası
70’in üzerinde kursiyerin bulunduğu okulda sınıfları gezen Başkan Ay ve eşi ilginç bir manzara ile karşılaştı. Girdikleri bir sınıftaki çocuk yoğunluğunu gören ve kursiyerlerin öğrencilerle aynı sınıfta eğitim gördüğünü düşünen Başkan Ay, kursiyerlerle yaptığı sohbette, çocuklarını bırakacak yerleri olmayan annelerinin okuma-yazma öğrenmek uğruna onlarla birlikte kursa geldiğini öğrendi.



“Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmasın”
Ziyarete ilişkin bir değerlendirme yapan Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız ve eşi hanımefendinin başlatmış olduğu bu seferberliğe biz de Düzce Valiliğimiz ve Düzce Belediyemiz olarak biz de katıldık. Hızlı bir şekilde organize olduk. Düzce’mizde şu anda tarama yapıyoruz. Okuma yazma bilmeyen kardeşlerimizi topluyoruz. Sınıfımızda anneler evdeki bebeleriyle beraber gelmişler burada eğitim alıyorlar. Çok güzel bir duygu. Biz de çok memnunuz. Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmasın. Biz Düzce’deki bu hareketi destekliyoruz. Bir kişi bile olsa köylerimizde ona gerekirse öğretmen gönderiyoruz veya bir okuma salonuna kendimiz getiriyoruz.

Başkan Ay ayrıca, kursu başarı ile tamamlayan iki kişinin ehliyet masraflarının Düzce Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.



“Bu seferberlik tüm vatandaşlarımız için”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay ise, erkek kursiyerin olmadığına dikkat çekerek, şu ifadelerde bulundu:

“Ben hiç beyefendi görmedim kurslarda hep hanımlar var. Bu okuma-yazma seferberliği sadece hanımlara değil tüm okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için. Biz burada okuma-yazması olmayan beyefendileri de görmek istiyoruz. Onlar da gelip katılsınlar.”

“Düzce’de en çok öğrencisi olan bizim mahalle”
Ağa Mahallesi Muhtarı Nesim Zengin, 70’ün üzerinde kursiyerin bulunduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Türkiye’de mecburi hale getirdi. Bu çok güzel bir duygu. Herkesin okuma-yazması olsun. Vatandaş hastaneye, postaneye gidecek ama okumasını bilmiyor. Etrafına bakıyor kime soracağım diye. Bu çok güzel bir şey. Sayın valimiz ve belediye başkanımız da bu işe el attı. Okuma yazma bilmeyen kalmayacak, cahil kimse kalmayacak. Belediye başkanımız da en başarılı iki kişiye ehliyet vereceğim dedi. Çalışsınlar ehliyet sahibi olsunlar. Valimizin talimatıyla, okul müdürlerimizle, öğretmenlerimizle kahvelerde, evlerde tek tek taradık. Düzce’de en çok öğrencisi olan bizim mahalle.”

Haber: Ö. YILMAZ