Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı tarafından imzalan “Ceza infaz kurumları yerleşkesinde kütüphane kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü” çerçevesinde Türkiye genelinde başlatılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Toplama Kampanyası”na Düzce‘de destekler devam ediyor.

Ceza ve infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasında önemli bir adım olan kampanyayı birçok kurum ve kuruluş sahiplenerek, kitap bağışında bulundu. Düzce Adliyesi giriş katında ve Krempark Alışveriş Merkezi’nde kurulan stantlarda ise Düzceliler yüzlerce kitabı cezaevlerinde kütüphane oluşturulması için bağışladı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı 31 Mayıs - 16 Haziran 2021 tarihleri arasında Düzce’de toplanan kitap sayısını açıkladı. Buna göre; il genelinde 17 günde 2 bin 743 kitap toplandı.

Kampanyaya ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasında, kitap bağışında bulunan tüm vatandaşlara teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu kampanyaya destek veren başta Düzce Valimiz, Düzce Belediyemiz ve Düzce Baromuz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, Düzce Adliyesi çalışanlarımıza ve destek vererek kitap bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. “