Tüm Türkiye’de öğrenciler ve veliler karne heyecanı yaşadı. 2008- 2009 Eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi, bugün öğrencilere karnelerin dağıtılması ile sona erdi.

Vali Vekili Osman Demir, İl Milli Eğitm Müdürü Yusuf Sezer ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, Duraklar Köyü'nde bulunan Şehit Yalçın Güzeler İlköğretim Okulu'na giderek, okulda yapılan karne dağıtım törenine katıldı.

Vali Vekili Osman Demir törende yaptığı konuşmada, alınan karnelerdeki düşük notların telafisi olduğunu söyledi. Alınan düşük notların dünyanın sonu olmadığını, yarıyıl tatilinde telafi edileceğini söyleyen, Demir öğrencilerden yarı yıl tatilini çok iyi değerlendirmelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de yaptığı konuşmada, tatilin öğrencilerin mutlak surette dinlenme süreci olarak değerlendirilmesi gerektiğini, ancak dinlenirken de öğrenmeyi sürdürmenin devam etmesi gerektiğini söyledi. Velilere de seslenen Yusuf Sezer, hayatının belirli dönemlerinde herkesin başarısız olduğu dönemler yaşamış olabileceğini söyleyerek başarısız öğrencilere karşı şiddet uygulanmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından 2008-2009 eğitim öğretim yılı birinci kanaat döneminde derslerindeki üsütün başarısı, ders dışındaki davranışları ile arkadaşlarına örnek davranışlar sergileyen dönem birincileri 6. sınıf öğrencisi Muhammet Dündar'a, 7. sınıf Öğrencisi Esra Ak'a ve 8. sınıf öğrencisi Zeynep Uluçay'a Vali Vekili Osman Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından karne ve takdir belgeleri verildi.

Son olarak Vali Vekili Osman Demir ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in öğrencilere karne dağıtması ile son buldu. Karne dağıtımı sırasında bazı öğrencilerin notlarını beğenmedikleri için göz yaşlarına hakim olamadıkları da gözlendi.