Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve meclis üyeleri Düzce Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektör “öğrenciler ulaşımdaki sıkıntılardan şikayetçi” derken Başkan “ulaşımdaki sorun Düzce Belediyesi'nden kaynaklanıyor” diyerek topu Düzce Belediyesi'ne attı. Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve belediye meclis üyeleri Düzce Üniversitesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversite yönetimi, öğretim görevlileri ve yüksek okul müdürleri de ziyarette hazır bulundu.
Ziyarette İlk konuşmayı Rektör Şerifoğlu yaptı ve “ Düzce Üniversitesi, içinde bulunduğu yörenin kalkınması için hedefler koydu. Burada Düzce'nin yanı sıra Konuralp ilçemiz de var. Belediyemizle uyum içinde çalışıyoruz. Üniversitemizin ihtiyaçlarının yanı sıra Konuralp'in kalkınması için bize düşen görevleler nelerdir sayın başkan ve meclis üyelerimizle birlikte bunların tespiti için bu tür toplantılar çok yararlı olacaktır ve bundan sonrada yılda üç dört kez yapılmasına çalışacağız.” dedi.
“ Bizim kapılarımız herkese açık.” diyen Şeirfoğlu, “ Düzce Üniversitesi en kolay ulaşılan üniversitedir. Bizim amacımız Düzce'yi, Konuralp'i ve üniversiteyi geliştirmek.” şeklinde konuştu.
Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan da üniversiteye yapılan ziyaretin bir başlangıç olduğuna vurgu yaparak, “ Bundan sonra da sık sık biraraya gelmeye çalışacağız. Üniversitemizin gelişmesi için Konuralp Belediyesi'ne ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.
Basının üniversitenin bağlantı yolunun yapımına ne zaman başlanacağı ile ilgili sorusu üzerine Ercan, “ Biz göreve gelirken yol en önemli projemizdi. Ancak her hafta bu konuda Ankara'ya gidip geliyorum. Bugüne kadar yapamadık. Dosyanın İçişleri Bakanlığı'nda beklediğini biliyorum ve bir hafta içinde bakanlıktan çıkacağını söylediler.” ifadelerini kullandı.
.röp yusuf ercan konuralp bel başk
Üniversitenin taşımacılık konusunda yaşadığı sıkıntılara da değinen Ercan, “ Bu sorun bizden kaynaklanmıyor. Düzce Belediyesi'nden kaynaklanıyor. Bizim araçları şehir içine sokmadıkları için öğrenciler zor zdurumda kalıyor dedi,
Rektör Şerifoğlu, “ Ulaşım ve taşımacılıkta yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak öğrencilerimizden sürekli şikayetler alıyoruz. Bu sorunu valiliğimiz ile Düzce ve Konuralp belediyelerinin çözeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Rektör şerifoğlu daha sonra üniversitenin genel durumu hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve kısa sürede önemli işler başardık hızla gelişmeye devam ediyoruz “7 bini aşkın öğrencimiz var. 3 bin mezun verdik ve bin personel ile değer üretmeyi sürdürüyoruz diyen Şerifoğlu, “ YÖK yeni fakülteler açmıyor. Hatta bölümleri kapatın diyor. Şuanda Düzce Üniversitesi'nin 207 idari personel açığı var. 2006'da kurulan üniversitelere 48 kişilik kadrolar veriliyor ancak biz üç kampüsten 9 kampüse çıktık ve hızla büyüdük. Bizleri diğer üniversitelerle kıyaslıyorlar. Personel dağıtımı Şubat ayında yapılacak. Bu nedenle biz hızla büyüyen bir üniversiteyiz ve bunu hep birlikte Ankara'ya anlatmalıyız. Bunu da vakit geçirmeden yapmamız gerekiyor.” dedi. Giresun, Rize ve Uşak üniversitelerinden örnekler veren Şerifoğlu, “ Bu illerde hayırseverlerin katkılarıyla çok büyük binalar ve hizmetler yapılıyor. Aynı ilgiyi bizler de hayırsever halkımızdan bekliyoruz. Bizim bina ihtiyacımız var ve bu konuda yapılacak olan her türlü desteğe açığız.” diye konuştu.