Öğretmenlerin atama yerlerinin gayri resmi yollardan Eğitim Bir-Sen tarafından öğrenildiğini ve öğretmenlere telefon ile bildirildiğini iddia eden Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak yapılanın bir skandal olduğunu söyledi.


Çakmak yaptığı açıklamada “ Milli eğitim Müdürlüğü sınava dayalı kurum müdür yardımcılığı atamaları için 27.09.2013 Cuma günü mesai bitimine kadar adayların tercihlerini almıştır. Cumartesi günü Eğitim Bir-Sen şubesi gayri resmi yollardan atama listesini eline geçirmiştir. Eğitim Bir-Sen atanan öğretmenlerden kendi üyesi olanları telefonla atandıkları okul konusunda bilgilendirmiştir. Atandıkları okulu beğenmeyen kimi eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler sendikalarının yönlendirmesi ile Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek yönetmeliklere aykırı olarak tercihlerini değiştirmek istemişlerdir” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmen atamaları ile ilgili bilgi sızdırdığını iddia eden Çakmak, diğer öğretmenlerin mağdur olduğunu söyledi. Milli eğitim Müdürlüğünün herkese eşit olması gerektiğini ifade eden Çakmak, Mili eğitim Müdürü Murat Yazıcı'ya atama sonuçlarının sızdırıldığı iddiası doğru mudur? Bilgiyi sızdıran müdür bunu sizin onayınızla mı yapmıştır? Sorularını yöneltti.

Haber; M.YILMAZ