Türk Kızılay İstanbul Şubesi’nin "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Düzce’de yaptırılan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu’nun açılış törenine katılan son başbakan Binali Yıldırım, uzun yıllardır 1. OSB’de üretim yapan Sarsılmaz Silah Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş’ten anaokulu yapımı için söz aldı.

Okul öncesi eğitimi 3 yıl içinde 2 katına çıkarma hedefinden bahseden Yıldırım, “Bunlar büyük oranda devlet imkânlarıyla yapılmakla beraber hayırseverlerimizin de katkılarıyla kısa sürede bu açığımız kapatılmış olacak.” dedi. 

Yıldırım, Aliş ile aralarında geçen diyalogdan söz ederek, “Bugün aramızda Sarsılmaz fabrikasının sahibi Latif Aral Aliş Bey. Kısa bir süre önce annesi Yetkin Hanım’ı kaybetti. Mekânı cennet olsun. Ben kendisiyle biraz sohbet ettim. O da böyle bir anaokulunun projesinde ‘Ben de varım’ dedi. Kendisine bunun için de teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Bu da kısa günün ticareti oldu.” dedi.

Son başbakan Yıldırım, Aliş’in kısa süre önce vefat eden annesi Yetkin Hanım için de katılımcılara Fatiha Suresi okuttu.

HABER: Mehmet GÜNESEN