Türkiye’nin gözü yarın 1 milyon 643 bin adayın ter dökeceği ÖSS sınavında olacak. Üniversite adayları 195 dakika boyunca ÖSS’de yarışacak. Adayların sözel, sayısal ve eşit ağırlıktan hem 1. bölüm hem de 2. bölüm için 6 farklı türde puanları hesaplanacak. Sınav sonunda 113 bin kontenjan artışının yarattığı avantajla bu yıl 700 bini aşkın genç üniversite kapısını aralayacak. Adaylar sınavın ilk bir dakikası tüm bildiklerini unutma hissi uyandıran ‘1 Dakika Kabus’u yaşıyor. Öğrencilere ‘Kulaklarınızı tıkayın, kabustan kurtulun’ diye seslenen uzmanlar önce Türkçeden 3–4 testi çözmelerini önerdi. Sıkıntının temelinde kaygının olduğunu söyleyen Uzmanlar tarafından adaylara‘Derin nefes alıp, arkalarına yaslanmalarını. Panik yapmamalarını. İlk 1 dakika sonunda hala okuduklarını anlamıyorlarsa, Türkçeden 3–4 soru çözmelerinin çok iyi geleceği tavsiye edildi.

ÖSS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçeler olmak üzere 151 merkezde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 200 binada, 81 bin 138 salonda gerçekleştirilecek. Sınav günü binalarda 239 bin 191 kişi görev alacak.

Sınav saat 09.30'da başlayacak ve tek oturumda 195 dakika sürecek. Her bir adaya tek soru kitapçığı ve tek cevap kağıdı verilecek. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla 10 tür basıldı. Adayların salona giriş işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için yarın en geç saat 08.45'de sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor.

Bu arada Dershanelerde biten eğitim yılının ardından öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenliyor. Özel Öncü Fen Dershanesi de öğrencilerinin hem biten bir yılın ardından hem de yaklaşan ÖSS sınavı öncesinde stres atmaları için bir gece düzenledi. Düzenlenen gecede öğrenciler yoğun geçirdikleri hazırlık döneminin yorgunluğunu ve yarın yapılacak büyük sınav öncesi stresten uzak güzel bir akşam geçirmenin keyfini çıkardılar.