Ülke genelinde mesleki ve teknik eğitim kurumları arasındaki kalite farklılıklarının giderilerek mesleki ve teknik eğitime erişimin artırılması ve daha iyi bir mesleki ve teknik eğitimi gerçekleştirmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “1000 Okul İyileştirme Projesi” hayata geçirildi.

Hayata geçirilen yeni proje ile 1000 mesleki ve teknik anadolu lisesine, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlanacak. Proje kapsamındaki okulların tamamına kütüphane kurulacak ve spor alanları oluşturulacak. Tüm öğretmen ve öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek ve isteyenlere yüzme öğretilecek.

BAŞARILI İNSANLARLA ÖĞRENCİLER BULUŞTURULACAK

Okulların tamamı anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eşleştirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacak.

DÜZCE’DEN DÖRT OKUL PROJEYE KATILDI

Düzce’den de Merkez Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi, Gölyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yığılca Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere dört okul, 1000 Okul Projesi’ne katıldı.

2 AYLIK EĞİTİM BAŞLADI

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kapsamda, bu liselerde okuyan sanata eğilimli öğrencilerinin, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi resim/müzik bölümü gönüllü öğrenciler ile öğretmenlerin rehberliğinde iki aylık çevrimiçi etkinlik çalışmalarına başlandığını duyurdu.

BİRİNCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yapılan açıklamada, etkinlik kapsamında ortaya çıkacak ürünlerin çevrimiçi platformlardaki sergilerde derecelendirileceği ve il birincilerinin dizüstü bilgisayar ile ödüllendirileceği bildirildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN