Bu yıl 26-28 Mart tarihleri arasında 12.'si düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması’nda Düzce rüzgarı esti. İstanbul’dan sonra en yüksek katılımın yapıldığı Düzce’den 51 proje ile başvuru yapıldı. Bu 51 projeden ise 16 tanesi bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Toplam 8 alanda 80 projenin sergilendiği bölge yarışmalarında, proje yarışmasına katılan Düzceli öğrenciler bugün düzenlenen ödül töreninde 4 alanda 5 ödül alarak Düzce’yi başarı ile temsil etti.

Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Aziz Samet Zorlu ve Reşat Arda Özcan, danışman öğretmen Betül Büşra Emiroğlu'nun rehberliğinde hazırladıkları, "Hoparlörün Elektrik Sinyal Çiziminde Kullanımı" adlı proje ile fizik alanında bölge 1.'si oldu.
Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz Mehmet Horoz ve Hamza Mıcık, danışman öğretmen Kenan Allahverdi rehberliğinde hazırladıkları, "Orhangazi ve Hemşin Camii'nin Tarihi ve Mimari Özelliklerinin Karşılaştırılması" projesi ile tarih alanında bölge 1.'si oldu.
Düzce Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Berru Atlıhan, danışman öğretmen Kenan Göktepe rehberliğinde hazırladıkları, "Elektriksel İletkenlik Farklarından Faydalanılarak Glikoz ve Şerbet Ayracı Cihazı Tasarımı" projesi ile fizik alanında bölge 3.'sü oldu.



Düzce Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Sena Yeşilyurt ve Beyzanur Küçük, danışman öğretmen Kenan Göktepe rehberliğinde hazırladıkları, "Elektriksel İletkenlik Farkı İncelenerek Deterjanlı Su ve Çeşme Suyunun Ayrışmasını Sağlayan sistem Tasarımı" projesi ile Kodlama alanında bölge 3.'sü oldu.

Düzce Özel İlim Ortaokulu öğrencimiz Enes Öz, danışman öğretmen Merve Yılmaz rehberliğinde hazırladıkları, "Bir Nokta Gözü Kör Eder" projesi ile Türkçe alanında bölge 3.'sü oldu.

Bölge yarışmasında "Birincilik (Finalist)" ödülü alan Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek Türkiye Final sergisinde Düzce’yi temsil edecek.

Haber: Ö.YILMAZ