Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı ‘Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda’ okuma ve okutma projesine Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çilimli Anadolu Lisesi’nden bir anlamlı katkı daha…

Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, Çilimli Anadolu Lisesi Müdürü Mevlüt Uçarcı ve öğrenciler, Çilimli Kaymakamı Onur Şan'ı, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız'ı ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Arif Bilgi'yi makamlarında ziyaret ederek, proje hakkında bilgiler verdi. Ziyaretler sırasında daire müdürlerine ve personellerine kitap hediye etti.

Kaymakamlık ziyareti sırasında konuşan Çilimli Anadolu Lisesi Müdürü Mevlüt Uçarcı, okuma projesine öğrenci, öğretmen, veli olarak gereken desteği verdiklerini belirterek, “Ayrıca yüz yüze eğitime geçtikten sonra bu projeyi, yazma projesiyle olgunlaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Müdür Uçarcı, okumayı futbol izlemeye, yazmayı ise futbol oynamaya benzeterek, “İnşallah ilerleyen süreçte hem okuyacağız hem de yazarak sadece edilgen değil, etken de olacağız.” şeklinde konuştu.

Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş  da akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin de her zaman yanında ve destekçi olduklarını ifade ederek, “Biz de "Geleceğin İçin Sen de Oku ve Okut Çilimli "diyoruz.” dedi.

Çilimli Kaymakamı Onur Şan da Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı bu anlamlı projeyi gönülden desteklediğini ve okumaya teşvik eden bu etkinliğin her zaman maddi-manevi yanında olduklarını ifade etti.

Öğrencilerle kitaplar üzerine sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Şan, kitaplarla ilgili tecrübelerini paylaşarak, önerilerde bulundu. Öğrencilere mini bir de ev ödevi veren Kaymakam Şan, “Evlerinizdeki okuma projesinin takibini sizler yapacaksınız.” diye konuştu.