2 yıl boyunca tadilat çalışması yapılan Doğanlı Eşref Taşhan Okulu'nda bugün çalan ders zili ile sınıflarına giren öğrenciler ile veliler büyük şok yaşadı. Yıllardır okullarına geçmeyi sabırla bekleyen öğrenciler yeni eğitim yılına kırık kapı ve camların yanı sıra eksik sıra ve masalarla girince veliler soluğu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aldı.

 

 



2 YILDIR TADİLAT YAPILIYOR!

Merkeze bağlı Doğanlı Eşref Taşhan Okulu Düzce’de 1999 yılında yaşanan depremlerde hasar görünce, öğrenciler civar okullarda eğitim hayatlarına devam etmeye başladı. Orta hasar raporu verilen okulun tekrar eğitime kapılarını açması adına 2 yıl önce ise tadilat çalışmalarına başlandı. 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi öncesi çalışmaların bittiği gerekçesiyle teslim edilen ve tadilat döneminde Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın da zaman zaman incelemelerde bulunduğu okulda eğitimin ilk günü hem veliler hem de öğrenciler büyük şaşkınlık yaşadı. Yıllardır başka okullarda eğitim gören öğrenciler 2 yıl süren tadilat çalışmalarının ardından okullarına kavuştu kavuşmasına ancak bir dolu eksikle...

 



DIŞARISI PIRIL PIRIL YA İÇERİSİ

Dışarıdan pırıl pırıl gözüken binanın içeri girildiğinde her yeri dökülüyor. Camları kırık kapıları ise öğrencilerin kafasına düştü düşecek... Genel bir inşaat durumunun devam ettiği okulun kolidorunda öğrenciler koşuşturup duruyor.

HİZMETLİ DE YOK

Okula görevlendirilmiş bir hizmetlinin bulunmaması nedeniyle sınıfların temizliğini okul velilerinin yaptığı iddia ediliyor. 24 derslikli yaklaşık 400 öğrencili okulda sınıfların temizliğini sağlayacak bir görevlilin olmaması ise velileri isyan ettiyor. Herkesin rahatça girip gezebildiği okulda veliler öğrencilerin can güvenliğinin bulunmadığından yakınıyor.

 



OKULU VELİLER TEMİZLEDİ

Görevli personel olmadığı için kolları sıvayan veliler sınıfların temizliğini günler öncesinden yapmış. Sıraların bulunmadığı sınıflarda eksikliklerin okul açılana kadar giderileceğinin söylendiğini iddia eden veliler, bugün çocuklarını okula getirdiklerinde masasız, sırasız boş sınıflarla karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirtti.

BURASI KÖY DEĞİL MERKEZ!

Velilerden Feride Kanıkçı, "Sınıflarda sıra yok. Her taraf toz içinde. Okulun temizliğni biz yaptık. Burası köy değil merkez. Bu şekilde eğitim olmaz. Doğuda yaşamıyoruz. Milli Eğitim Müdürü kendi çocuğunu bu okulda okutmaya gönlü razı gelirse ben de çocuğumu göndereceğim." dedi.

 



İmza toplayarak soluğu milli eğitimde alan veliler, bu koşullarda çocuklarının eğitim görmesini istemediklerini dile getirdi.

ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ BİLE YOK!

Derya Işıldak, "Elektrik temizlik bakımından yoksun. Çocukların can güvenliği bile yok. Kapıları tek bir menteşe tutuyor. Hizmetli bulunmuyor. Nereye kadar biz temizleyebiliriz." diye konuştu.

Okulda elektriğin olmadığını ve  çatılardaki kiremitlerin bile doğru düzgün bulunmadığını iddia eden veliler  bir eğitim dönemini daha başka okullarda devam etmek istemediklerini okulun eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi.

İNCELEME YAPILMIYOR MU?"

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kadar eksik bulunmasına karşın bu haliyle okulu
eğitime açması "İnceleme yapılmıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi. Kırık cam ve kapılarla eğitimin başladığı okul öğrenciler için tehlike teşkil ediyor. Dış cephe çalışmaları ile adeta yeni bir bina havası verilen okulun içerisine girildiğinde karşılaşılan manzara eğitim yuvasından çok uzakken milli eğitim yetkililerinin bunu nasıl gözardı ettiği sorgulanıyor.

VALİ ALİ İHSAN SU SORUNA EL ATMALI

Sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi gereken öğrencilerin çoğu sınıfta masaların dahi olmadığı bir okulda eğitime başlaması Düzce'de neden eğitimde istenilen seviyeye gelinemediğinin de kanıtı niteliğinde... Yıllardır prefabrik okullarda süren eğitimler2013-2014 eğitim-öğretim döneminde de devam ederken depremin üzerinden 14 yıl gibi bir süre geçmesine karşın hasarlı okulların dahi onarımı tam olarak tamamlanamıyor. Veliler haklı olarak çocuklarının böyle bir ortamda eğitim görmesini istemezken Vali Ali İhsan Su'nun konuyla ilgilenerek sorunu çözmesi bekleniyor.