Okul öncesi. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri 22 Ocak Cuma günü karnelerini alacaklar ve iki haftalık yarı yıl tatiline çıkacaklar.
2009-2010 Eğitim-öğretim yılının, 24 Eylül 2009'da başlayan ilk yarısı cuma günü sona erecek. 4 bine yakın öğretmenin görev yaptığı Düzce genelinde yaklaşık 65 bin öğrenci karne alarak, iki haftalık tatile çıkacak.
2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü tamamlanacak.
Düzce ilg enelinde 65 bin öğrenci ile 4 bina yakın öğretmen yarı yıl tatiline çıkacaklar.
Uzmanlar velilere kırık not konusunda uyarıyorlarda bulunuyorlar.
Uzmanlar notları kırık olan öğrenci velilerinin çocuklarına kızarak sert muamelelerde bulunmamaları konusunda uyarıyor ve kırık notların düzelmesi için velilerimiz çocuklarını ikinci döneme motive etmeliler ve çocukların ikinci dönemde notlarını yükseltmeleri için yardımcı olsunlar
aksi durumların hiç biri çocukların başarısına katkı sağlamaz önerilerinde bulunuyorlar. İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav maratonuyla geçecek.
İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavlarına katılacak. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre, Sbs, ilköğretim 6. sınıf öğrencileri için 12 Haziranda yapılacak. İlköğretim 7. sınıf öğrencileri Sbs'ye 6 Haziranda, 8. sınıf öğrencileri ise 5 Haziranda girecek. İlköğretim 5. sınıf ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı
2 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı için 18 Ocak Pazartesi günü başlayan başvurular 12 Şubatta sona erecek. YGS 11 Nisanda yapılacak. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın başvuru tarihi 3-14 Mayıs, LYS tarihleri de 19-20 Haziran ile 26-27 Haziran olarak belirlendi.
22 ocak cuma günü karnelerini alacak olan 65 bin öğrenci iki haftalık tatilin ardından 8 şubat pazartesi günü yeniden dersbaşı yapacaklar.