1-5 GÜN UZAKLAŞTIRMA CEZASI
Resmi Gazete'de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yeni cezalar getirildi. Öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında bilişim araçlarıyla meşgul olan ve dersin akışını bozan öğrenciye disiplin cezası verilecek. Arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla veya sosyal medya üzerinden hakaret eden, paylaşan, yayan veya başkalarını bu davranışa kışkırtan öğrencilere 1-5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilecek.
HAKARET EDENİN OKULU DEĞİŞTİRİLECEK
Bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretimi engelleyen, arkadaşlarına ağır derecede maddi ve manevi zarar veren öğrenci okul değiştirme cezası alacak. Genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışları alışkanlık haline getiren öğrenci de aynı cezaya tabi olacak. Sosyal medya yoluyla arkadaşlarına sarkıntılık yapan öğrenci ise okuldan atılacak.
ANAOKULUNDA 'SABAHÇI-ÖĞLENCİ' DÖNEMİ
25 Haziran'da yayımlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik önemli değişiklikler içeriyor. Buna göre anaokulu öğrencilerinin sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim alabilmesinin önü açıldı. Ayrıca ilköğretim 5. sınıftan itibaren öğrencilerin hafızlık eğitimi alabilmesine imkan sağlandı. Öğrenciler hafızlık eğitimi aldığı yılda izinli sayılacak.
DEVAMSIZLIK 45 GÜNDEN 30'A DÜŞTÜ
Yönetmelikte yer alan değişiklikler şöyle: Liselerde ders seçimi her yıl mayıs ayının ikinci haftasıydı. Artık ikinci dönemin ilk haftası seçilecek. Öğrenci kulüp faaliyetlerinde israftan kaçınılması için okul yönetimi tedbirler alacak. Liseye geçiş sisteminde nakiller puan üstünlüğü ve okulların açık kontenjanlarına göre yapılacak. İzinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından fazla olamayacak. Veliler devamsızlığın 5, 15 ve 25'inci günlerinde uyarılacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Nakil ve geçiş başvurusu, her ayın ilk işgününden son işgününe kadar yapılabilecek. Okul birinciliğine 10 puan şartı getirildi. 10 puandan fazla davranış puanı indirilmiş öğrenciler birinci olamayacak.(kaynak:habertürk)