Boğaziçi Şekerpınar Mahallesi'ne taşımalı eğitim sistemi kapsamına girmediği gerekçesiyle servis verilmeyince mahallenin çocukları ise hergün D-655 Karayolu kenarından ölümle burun buruna okula gitmek zorunda kalıyor. Okul mesafesi 2 km.'den az olduğu için servis verilmeyen mahalledeki öğrenciler için yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte artık her gün tehlikeli bir yolculuğa başladı. Çocuklarını yalnız okula göndermek istemeyen veliler soruna çözüm istiyor.

 


1,5 KM'YE DÜŞSÜN

D-655 Karayolu kenarından yürüyerek tehlikeli şekilde çocuklarının okula gittiğini söyleyen veliler, yol güvenliği ve iklim şartları dikkate alınarak 2 km olarak belirlenen mesafenin 1.5 km'ye düşülmesini ve bir an önce gerekenin yapılmasını istedi.

ÇOCUKLARIMIZ ZORLUK YAŞIYOR

Çocuğu Boğaziçi ilköğretim Okulu'nda okuyan Ayhan Aman, “Burada bir can kaybı yaşandığında bunun vebalini kim çekecek? diye sordu.

Aman, ''Şekerpınar Mahalesi, alt mahalle ve üst mahalle diye ayrılıyor ve üst mahalleye servis verilirken alt mahalleye verilmiyor. En büyük sıkıntımız yol. Çocuklarımız tırların geçtiği tehlikeli kavşaktan geçerek okula gidiyor. Burada 2 çocuğun dikkatsiz hareketiyle olabilecek trafik kazasında kim sorumlu olacak, hangi yetkili burada hesap verecek? Burada illa bir kaza, bir ölüm mü olması lazım?” diyerek yetkililere seslendi.

Mahallenin karayoluna uzak mesafelerine servis verildiğini iddia eden veliler, ayrım yapıldığını söyledi.

Veli Yasemin Aman, “Biz çocuğumuzu servisle gönderiyorduk bu şekilde çok zorlanacağız çünkü tehlikeli döner kavşaktan çocuklarımıza güvenip de gönderemeyiz.” şeklinde konuştu.

Boğaziçi İlköğretim Okulu öğrencileri de; korku içinde okullarına gittiklerini dile getirdi.