Ruanda Türkiye Büyükelçisi Williams Nkurunziza, “Temiz Üniversite Temiz Düzce” etkinliği kapsamında Düzce Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Düzce Üniversitesi programına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret ederek başlayan Büyükelçi Williams Nkurunziza, Ruandalı öğrencilere Düzce Üniversitesi’ndeki eğitim süreçlerinde büyük destek olan Rektör Çakar ve Üniversite Yönetimine teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise Nkurunziza’yı ağırladıkları için memnuniyet duyduklarını ifade ederek Ruandalı öğrencilerin iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Kampüste temizlik yapıldı

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaretinin ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, “Temiz Üniversite Temiz Düzce” etkinliğine katıldı.
Konuralp yerleşkesinde bu ay Fen Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü ile akademik birim yöneticileri ve Türkiye’de eğitim gören Ruandalı öğrenciler de yer aldı.
Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulları ile eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikte; yollar, yeşil alanlar ve kampüs çevresinde itinalı bir temizlik faaliyeti gerçekleştirildi.



Fidan dikimi gerçekleştirildi

Temiz Üniversite Temiz Düzce etkinliği sonrasında konuk Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunsiza, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demirca Çakar ve Ruandalı öğrenciler Düzce Üniversitesi Kampüsü’nde fidan dikimi gerçekleştirerek örnek bir sosyal sorumluluk faaliyetine imza attı.
Adına, Ruanda Hatıra Ormanı verilen alanda fidanlar toprakla buluşturularak yeşil bir dünya için farkındalık oluşturuldu.
Fidan dikme töreninde konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, güzel ve anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade ederek katılımlarından dolayı Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza’ya teşekkür etti.
İki yıl önce YÖK Başkanı ile birlikte Ruanda ziyaretinde, bu temizlik etkinliğinden haberdar olduğunu belirten Rektör Çakar, Ruanda’da bakanından milletvekiline, esnafından öğrencisine kadar herkesin temizlik faaliyeti gerçekleştirdiğini söyledi.
Bu geleneği ülkemizde de canlandırmak istediklerine işaret eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çakar, bu sebeple “Temiz Üniversite Temiz Düzce” etkinliğini hayata geçirdiklerini dile getirdi. Ayrıca fidan dikimi de gerçekleştirerek “Ruanda Hatıra Ormanı” oluşturmak istediklerini de sözlerine ekledi.



“40 milyon ağaç diktik”

Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza ise yaptığı konuşmada; Ruanda’nın bu etkinliğini önemsediği için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür ederek sözlerine başladı.
2005 yılından bu yana etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, etkinlik kapsamında şu ana kadar 40 milyon ağaç diktiklerini söyledi. Düzce Üniversitesi’nin, Temiz Kampüs etkinliğinden ve Ruanda Hatıra Ormanı’ndan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Williams Nkurunziza, tekrar bu alanı ziyaret edeceklerini ve ağaçlandıracaklarını dile getirdi.





Türk ve Ruandalı gençler dostluk maçında buluştu

Fidan dikme töreninin ardından Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve beraberindeki heyet, Düzce Üniversitesi’ndeki Ruandalı ve Türk öğrenciler ile ülkemizde eğitim gören Ruandalı öğrenciler arasında düzenlenen futbol maçını izledi.
2-2 biten dostluk maçının sonunda Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar her iki takıma kuplarını takdim etti.




Haber: M.KADAŞ