Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı, Kurul üyelerini ve üniversite rektörlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın da katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin mesajların yanı sıra yükseköğretim kurumları ile ilgili konuştu.  
“ÜNİVERSİTELERDE NİCELİK SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZDÜK”
Nicelik sorunun büyük ölçüde çözdüğüne, bundan sonra dikkat ve imkânların, niteliğin yükseltilmesi için harcanabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Erdoğan, “Ülkemizden dünyadaki başarılı üniversiteler listelerine onlarca üniversitenin girmesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Akademik başarılarıyla, araştırma-geliştirme faaliyetlerinde elde ettikleri sonuçlarla Türkiye’nin gurur kaynağı üniversiteleri göreceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bunun için hem hükümete, hem de üniversitelerimize düşen çok önemli görevler var” şeklinde konuştu.
“Ülkemizin altyapısı güçlü alanları olan sanayiye, tarıma, hayvancılığa, madenciliğe olduğu kadar, ileri teknoloji gerektiren çalışmalara da ağırlık vermeliyiz” İfadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:
“Artık üretmek tek başına yetmiyor, araştırmak, geliştirmek, tasarlamak en az üretmek kadar önemli hale geldi. Kamu kuruluşlarıyla, özel sektörüyle, üniversitesiyle el ele vererek, güçlerimizi ve imkânlarımızı en iyi şekilde kullanarak süratle bunu başarmalıyız. Türkiye geçtiğimiz 12 yılda daha önceki 30 yıla, 50 yıla, 70 yıla denk hizmetleri hayata geçirdi. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimiz var, yaşanan hiçbir olumsuzluğun bizi bu hedeflerimizden uzaklaştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Sadece bununla da yetinmeyeceğiz; hemen arkasından 2053, 2071 vizyonumuzu hayata geçirmenin çaba içinde olacağız. Türkiye’nin önünü terörle, çetelerle, siyasi ve sosyal çalkantılarla kesmek isteyenlere verilecek en güzel cevap bu olacaktır. Yükseköğretim Kurumumuzun ve üniversite rektörlerimizin, milletimizin kendilerinden beklentilerinin bilincinde olduğuna inanıyorum. Öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza yeni öğretim yılında başarılar diliyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”