Zaman zaman farklı konularla karşı karşıya gelen Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir-Sen arasında kavga bitmek bilmiyor. En son müdür atamaları konusunda polemiğe giren iki sendika başkanı arasındaki tartışma bu kez Türk Eğitim Sen Başkanının ortaya attığı iddia ile yeniden alevlendi.

 

Türk Eğitim Sen Başkanı Osman Çakmak’ın Öğretmenlerin atama yerlerinin gayri resmi yollardan Eğitim Bir-Sen tarafından öğrenildiğini ve öğretmenlere telefon ile bildirildiğini iddiasına Eğitim Bir Sen Başkanından cevap gecikmedi.

 

“BU NE CEHALET!”

 

Yaptığı yazılı açıklama ile Türk Eğitim Sen Başkanına “Paranoya Yaşamaya Mı Başladı?” diye soran Çelebi, “Ne yazık ki, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Osman Çakmak, sendikamızı hedef alan yalanlarla dolu skandal bir açıklamaya daha imza atmıştır. Açıklamayı okuyunca; “bu ne cehalet!” demekten kendimizi alamadık. Çünkü böyle bir açıklama ya “cehaletin” ürünü olabilir, ya da büyük bir “karalama kampanyasının…”Ya yaşamış olduğu seçim atmosferi, ya da geçen sene yetkiyi almak için başkasının yerine imza atarak üye yaptıkları kişiler ile ittifak yaptıkları diğer sendika üyelerinin yoğun bir şekilde istifa etmesi, Osman Çakmak’ın psikolojisini iyice bozmuş. Yaşamış olduğu travmayı, başta sendikamız olmak üzere bazı kurumlara sataşarak aşmaya çalışıyor.” İfadelerini kullandı.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak Düzce’de 113 adet münhal bulunan müdür yardımcılığı kadrolarına üye arkadaşlarımızın atanabilmesi için çalışma yaptıklarını doğrulayan Çelebi, “Müdür yardımcılığı sınav sonuçları herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, umuma açık bilgilerdir. Bu bilgiler ışığında üyelerimizi bilgilendirmek sendikamızın en doğal hakkıdır. Zaten bu çalışma her sendikanın yaptığı veya yapması gereken bir süreçtir. Aynı çalışmayı Türk Eğitim-Sen’in yaptığını da çok iyi bilmekteyiz.” dedi.

 

OSMAN ÇAKMAK’TAN BAŞKA HERKES BİLİYOR

 

Osman Çakmak’ın Atandıkları okulu beğenmeyen kimi Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler sendikalarının yönlendirmesiyle Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek, yönetmeliklere aykırı olarak tercihlerini değiştirmek istedikleri iddiasına ilişkin Çelebi, Başvurular Cuma günü saat 17:00 itibari ile bitmiştir. Bundan sonra ne tercih değiştirmek, ne de yeni tercih yapmak sistem gereği mümkün değildir. Bundan sonra herhangi bir değişiklik olmayacağını “Osman Çakmak’tan başka herkes” çok iyi bilmektedir. Yine Çakma, “Kimi öğretmenler de atandıkları kurumu beğenmedikleri için sınav puanlarını tekrar kullanabilmek amacıyla atamalarını iptal ettirmişlerdir.” İfadelerini kullanmış, Yapılan bu atamalar 2011 sınav puanı ile yapılan son atamalardır. 2011 sınav puanı ile bundan sonra herhangi bir atamanın yönetmelik gereği mümkün olmadığını yine “Osman Çakmak’tan başka herkes” çok iyi bilmektedir. Eğitim Bir-Sen üyesi olanların atandıkları okulları bilirken ve bu bilgiye dayalı olarak atanıp atanmama seçeneğini kullanabilirken, bu atama için başvuran diğer öğretmenler mağdur edildiği öne sürülüyor, Bir öğretmenin atamasından vazgeçmiş olduğu kuruma, o kurumu üst tercihlerinde yazan diğer bir öğretmen atanmaktadır. Bu durum mağduriyet değil, aksine avantaj oluşturur. Ayrıca herkes atanma hakkından feragat edebilir.” dedi.

 

 

“ŞAKA GİBİ” SORULAR

 

Osman Çakmak’ın Milli Eğitim Müdürüne sorduğu soruları da eleştiren Çelebi, “Milli Eğitim Müdürüne soru sormuş ve cevap beklemektedir. Bu “şaka gibi” soruları İl Milli Eğitim Müdürü’ne sormadan önce keşke yanındaki arkadaşlarına sorsaydı. Onlar; sadece tercihini iptal ettirenlerin değil, hiç tercih yapmayanların bile yönetmelik gereği 2011 sınav puanına göre bir daha başvuru yapamayacaklarını kendisine söylerlerdi.” ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR