Türk Eğitim Sen Düzce Şubesi, Şehit Yalçın Güzeler İlkokulunun isminin değiştirilerek eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in adının verilmesine tepki gösterdi.


Vicdanımız yaralandı


Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Düzce Temsilcisi Osman Çakmak, “Cumhuriyet tarihimizin en başarısız bakanı olarak bilinen bir şahsın memleketimizdeki bir okula isminin verilmiş olması vicdanlarımızı yaralıyor. Görev yaptığı süre içerisinde velinin, öğretmenin ve öğrencinin memnun olmadığı bir ismin maalesef ilimizde yaşatılacak olması hangi düşüncenin ürünüdür? Henüz bir anlam verebilmiş değiliz. “dedi.


İzah Edilebilecek Bir Durum Yok


Dinçer’in isminin verilmemesi için Bakanlığı süresince “Küçük dağları ben yarattım” dercesine acayip bir tutum içerisine girerek herkesi ve özellikle öğretmenleri tahkir ettiğimi “Öğretmenden yönetici olmaz” anlayışıyla Bakanlık idaresinin ekseriyetini eğitimci olmayanlardan oluşturduğunu, en ufak yapıcı eleştiriyi dahi kendisine yönelik hasmane bir tavır gibi algıladığını gibi birçok sebep sıralayan Çakmak, “Düzcemiz’de onun adını yaşatmaya çalışan kişilerin nasıl bir ruh hali içinde bulunduklarını anlamakta zorlanıyoruz. Kaldı ki Sayın Ömer Dinçer beyefendi Düzcemiz’den yetişmiş olsa, Düzcemiz’e emek vermiş olsa. Düzcemizle bir bağı olsa, bunu bir nebze olsun anlayabiliriz. Elbette Karamanlı olduğu için Karaman Şehrindeki okullara isminin verilmesi izah edilebilir ama Düzcemiz için övünülecek ve de izah edilebilecek bir durum yoktur..”ifadelerini kullandı.


Madem Onore Etmek İstiyorsunuz…

 

İsim konusunda birkaç öneride de bulunan Çakmak açıklamasına şu şekilde devam etti:


“Madem Düzcemiz’e hizmet sunan insanlarımızı onore etmek istiyorsunuz, isimlerini yaşatmak istiyorsunuz Düzcemiz’de görev yapmış olan, bu hizmetleri talep eden ve de yerine ulaşmasını sağlayan, emeği olan, yükünü çeken eski valimiz Sayın Adnan YILMAZ beyin ismini vermek aklınıza neden gelmiyor? Belli ki kamuoyunca başarısız bir Milli Eğitim Bakanı olarak kabul edilen Ömer DİNÇER’in adını ilimizdeki Şehidimiz (Mekanı cennet olsun) Şehit Yalçın Güzeler’in adının İlkokul kısmından kaldırılarak yaşatmayı vicdanınız kabul ediyor ve aklınız alıyor. Ama şunu bilin ki Avni AKYOL gibi (mekanı cennet olsun) Düzcemiz’in yetiştirdiği herkesin hayırla yâd ettiği bir değerin, bir eğitim neferinin var olduğu bu memlekette, Ömer DİNÇER ismi Düzcelilerin şahs-ı maneviyesinde hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bu kararı alanlar, bir şehidimizin ismini kaldırıp yerine eğitim camiasınca nefretle anılan bir bakanın adını vererek yeni bir skandala imza atmışlardır.”

 

 

Haber;S.Kaşkır