Bakanlığa taşımalı raporu


Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Öncü TV'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve Düzce Doğa Anaokulu Müdiresi Neval Saraçoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette Yazıcı, Düzce'de eğitimin daha iyi yerlere gelmesi adına çalıştıklarını vurguladı. Yeni eğitim-öğretim yılının başında baş gösteren taşımalı eğitim sorunu ile ilgili müdürlük olarak gerekli inceleme ve araştırmaları yaptıklarını belirten Yazıcı, servis verilmesi gereken okullara ilişkin bakanlığa rapor sunduklarını açıkladı. Basına yansıyan eleştirel haberlerden rahatsızlık duymadığının altını çizen Yazıcı, basının kamouyunun sesi olduğunu ve eksiklerin görülmesinde yol gösterici olduğunu ifade etti.

Düzce'deki en önemli sorunlardan olan prefabrik okullar konusunda da yeni okul inşaatlarının sürdüğünü kaydeden Yazıcı, 4 okulda çeşitli nedenlerle bekleyişin devam ettiğini, sorunların giderilmesi ile bu okullarda da çalışmaların kısa sürede başlayacağını açıkladı.

10 kişilik komisyon oluşturuluyor

Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Düzce'de eğitimin daha iyi noktalara taşınması adına önemli bir çalıştaya hazırlandıklarını da belirten Yazıcı, eğitim konusuna çok hassasiyet gösterdiğini vurguladığı Vali Ali İhsan Su'nun çalıştaya ilişkin ilerleyen günlerde kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. Eğitimdeki sorunların masaya yatırılacağı, çözüm noktasında yapılması gerekenler için yol haritasının çizileceği "Düzce'de Eğitim Çalıştayı" için komisyon oluşturma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Yazıcı, 10 kişilik komisyonda eğitimci, sivil toplum örgütü temsilcisi ve basından da temsilcilerin yer alacağını belirtti. 2 gün sürecek olan ve alınan kararların kitaplaştırılacağı çalıştayı Kasım ayı içerisinde yapmayı planladıklarını söyleyen Yazıcı, çalıştaydan sonra da komisyonun düzenli olarak toplantılar gerçekleştireceğini ve eğitimin çıtasının yükseltilmesi adına çalışmalar yürüteceğini vurguladı.

 

Haber; C.ÜSTÜNER