Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Şişman’ın yeterli araştırmada bulunmadan açıklama yaptığını savunana Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Eğitim Çalışanlarını Rencide Etti

“Sayın sendika başkanının yapmış olduğu bu açıklamalar başta kendi üyeleri olmak üzere Düzce’de fedakarca görev yapmakta olan eğitim çalışanlarını rencide etmiştir.  TUİK “İllerde Yaşam Endeksi 2015”  verilerine bakıldığında Düzce TEOG iller sıralamasında 53., YGS iller sıralamasında ise 58. Sırada yer almaktadır. Düzce’nin YGS’de birinci il olan Yalova ile arasında 12 puan varken sonuncu il olan Ardahan ile arasında 17 puan fark vardır. TEOG’da ise Düzce’nin birinci il olan Tunceli ile arasında 40 puan  fark varken sonuncu il Şanlıurfa ile arasındaki puan farkı ise 85’tir. Bu verileri incelerken dikkatimizi Tunceli ili çekmiştir. Tunceli TEOG’da Türkçe dersinde Türkiye birincisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde ise Türkiye ikincisi olmuştur!

Sıralamamız yükseliyor

Düzce’nin başarı sıralamasında önceki yıllarda 75 ve altı sıralarda bulunduğuna dikkat çeken , Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, fiziki yapının iyileşmesi, birçok okulun mecburi hizmet kapsamına alınması, öğretmen sirkülasyonunun azalması, eğitim yönetici kadrolarının değişmesi ve öğretmenlerin gayretleriyle başarı sıralamasında hızla yükseldiğini savundu.

Anlaşılan fırsat kolluyor!

Sendika başkanın bu verileri göremediğini ifade eden Çelebi, istemesi halinde verilere ulaşabilmesi için yardımcı olacağını kaydederek “Anlaşılan Sayın sendika başkanı bu tür haberlere itibar ederek eğitim camiasını rencide etmek için fırsat kollamakta ve sanki Düzce’nin eğitimde başarısız olmasını arzu etmektedir.dedi.

Sorun şube müdürleri ve müfettişler!

Düzce’de milli eğitim müdürlüğünde bazı sıkıntılar yaşandığını doğrulayan Çelebi, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Ancak bu sıkıntılar sayın başkanın bahsettiği şahıslarda değil, kendi eksikliklerini okul yöneticilerine ve eğitim çalışanlarına fatura etmeye çalışan, moral-motivasyonu bozucu “tekit” yazıları yazan bazı şube müdürleri ve gereksiz soruşturmalar açan müfettişlerdedir.  Düzce eğitimine engel olan bu şahısların görevleri sona erdiğinde Düzce’nin eğitimde daha da ilerleyeceğine inanıyoruz. Sayın başkandan Düzce kamuoyu gibi bizler de, eğitim ile ilgili çarpıtmalarla dolu basın açıklamaları değil, eğitimin niteliğini arttırıcı somut öneriler sunmasını beklemekteyiz.”

Haber;S.KAŞKIR