Çilimli Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda "İstiklâlden İstikbale" sloganıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Programa Kaymakam Gizem Bayguş, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Arif Bilgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, daire amirleri, protokol üyeleri, misafirler ve öğrenciler katıldı.

Çilimli Anadolu Lisesi'nin il düzeyinde yaptığı program göz doldurdu. Hiçbir ayrıntıyı atlamayan Çilimli Anadolu Lisesi, girişte misafirlere 18 Mart 1915'e ait şekersiz üzüm hoşafı menüsünü ikram etti ve okulun ambleminin olduğu magneti hediye etti.

Tarih Öğretmeni Semih Çelik'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından kostümleri ile dekoru ile o dönemi yansıtan tiyatro eseri seyircileri o günlere götürdü. Unutulmaz olayların yaşandığı orijinal gölge gösterisi büyük beğeni aldı.

Okul korosunun seslendirdiği Çanakkale türküleri, İngilizce Öğretmeni Özlem Kaya'nın söylediği uzun hava, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Okul Müdürü Mevlüt Uçarcı da programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Bu vesileyle akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlikler ve milli bilincin oluşmasına da önem verdiklerini söyledi.

Okul Müdürü Uçarcı, sözlerini “Başta cumhuriyetimizin banisi Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” diyerek bitirdi.