Çilimli Anaokulu 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında çocukların gelişimini çok yönlü desteklemek ve çocuklara farklı bakış açıları kazandırmak amacıyla bir ilke imza atarak Düzce'de çocuklara piyano eğitimi veren ilk anaokulu olacak.
 

Çilimli Anaokulu Müdürü Nuray Eran Türedi piyano öğrenen bir çocuğun aynı zamanda tüm bedenini kontrol edebildiğini vurgulayarak şunları söyledi:  "Müzik, çocukların bütün alanlarda öğrenmesine katkı ve yeni bir bakış açısı sağlamakta, müzik çalışmalarına katılan, yaratan, üreten çocuk kendisi ile gurur duymakta, başarı duygusunu tatmaktadır ve böylece çocukların kendilerine güvenleri ve özsaygıları artmaktadır. Müzik eğitiminde önemli olan müzikal ortam ve erken destektir. Temel müzik eğitiminde ilk sırada gelen enstrüman olan piyanoya başlamak için ideal yaş aralığı, 4-6 yaştır. Piyano dersi alan çocukların mantıksal hafızalarının ve algılama yeteneklerinin ciddi şekilde geliştiği gözlemlenmiştir. Piyano öğrenen çocuk aynı zamanda tüm bedenini kontrol eder, iki ayağı ile pedal kullanır. Bu beynin koordine ettiği karmaşık bir aktivitedir. Piyano eğitimini doğru zamanda, doğru kişilerden, doğru yöntem ile almaya başlayan istekli bir öğrencinin, kişisel gelişimine önemli bir katkı sağlanmaktadır."

Çilimli Anaokulu Müdürü Nuray Eran Türedi  son olarak piyano almada emeği geçen okul aile birliği üyelerine ve müzik öğretmeni desteğinde bulunacak olan Çilimli Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş'a teşekkürlerini iletti.