Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu Konferans salonunda, çocukların duygusal zekasının geliştirile bilmesi için neler yapılabileceği konusunda, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak bir konferans verildi.

 

Öğrenci velilerinin ve bazı okulların müdürlerinin büyük ilgi gösterdiği konferansta, sağlıklı ilişkilerde üç temel ilkeye değinen Yeşilyaprak, Koşulsuz Kabul, Dürüstlük İçtenlik ve Empatik anlayış başlıkları altında, çocukların duygusal zekasının geliştirilmesi için neler yapıla bileceğini anlattı. 

 

Öncelikle insanların kendi duygusal zekalarını geliştirmesi gerektiğini ve çocuklara sevildiklerini hissettirmek gerektiğinin altını çizen Yeşilyaprak, çocukların nasıl duygular içinde olduğunu bilemediğimizi, empati kurarak kendimizi onların yerine koymamız gerektiğini ifade etti.

 

Eğer bir çocuk sürekli eleştiriliyorsa, o çocuğun kınama ve ayıplamayı, alay edilip aşağılanıyorsa, sıkılıp utanmayı öğreneceğini belirten Yeşilyaprak, bir çocuk hoşgörü ile yetiştirilirse, sabırlı, desteklenip yüreklendirilirse, kendine güven duymayı öğreneceğini ifade etti. 

 

Çocukların yaşadıklarını öğreneceğini savunan Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, onları koşulsuz sevmek gerektiğini ve onlarla konuşurken dürüst ve içten olunması gerektiğini belirtti.