İskandinav ülkelerinden olan Danimarka’da yeni başlayan eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrencilerin Dünyanın çeşitli ülkelerindeki eğitim sistemlerini görmesi amacıyla yapılan program kapsamında 28 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan 31 kişilik kafile Düzce Doğa Koleji’ni ziyaret etti.



Türk eğitim sistemi hakkında bilgi edinmek amacıyla Ankara ve İstanbul’da bulunan Doğa Koleji okullarını görmek için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Ankara’da başladıkları ziyaretlerini İstanbul’da devam etmek için çıktıkları yolculuk sırasında Düzce Doğa Koleji’ni de ziyaret ettiler.



Doğa Koleji öğrencileriyle de kaynaşma fırsatı yakalayan öğrenciler, kampüsü ve eğitim alanları incelemeden önce uzun süre sohbet ettiler. Kafileye Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Müdür Yardımcısı olan Elif Özgüner ve Doğa Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Emre Erdin ev sahipliği yaptı. Kafilenin Doğa Koleji birimlerini yerinde görmesine ve bilgi edinmesini sağlayan Özgüner, kafileye verilen dersler ve içerikleri hakkında detaylı bilgiler sundu.


Danimarkalı öğrenciler, kampüste bulunan kapalı spor salonu, Doğa Binicilik Parkurunu incelediler.  Parkurda bulunan atlarla yakından ilgilenen öğrenciler fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Kampüsteki alanların ardından derslikleri ve özel amaçlı salonları inceleyen öğrenciler Zanaatkarlar Sokağı, Sanat Atölyesi ve Müzik Sınıfını yerinde gördü.


İncelemenin ardından görüşlerini paylaşan Danimarkalı öğrenciler, gördükleri karşısında olumlu izlenimlere sahip olduklarını ifade ettiler. Düzce’de Doğa Kolejinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Mr. Jakop Hanghoej, kampüsteki izlenimleri hakkında görüşlerini ifade etti. Kolejde gördüğü kadarıyla peş çok unsurun Danimarka’daki ile aynı olduğunu söyleyen Hanghoej, eğitiminin temelde aynı olduğunu “Danimarka’da sistem aynı. Bizde de anaokulunda çocuklar eğitime başlıyor. 13 yıllık eğitimin ardından üniversite gidip gitmeme konusunda kendileri karar veriyor.” Sözleriyle özetledi.



Hanghoej ,Özellikle öğrencilerin zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda yeşil alanların  önemini ifade etti.
Öğrenciler, kendilerine eşlik eden Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Müdür Yardımcısı olan Elif Özgüner, Doğa Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Emre Erdin, Doğa Koleji İngilizce öğretmenleri Begüm Mızrak ve Emel Türker ile  Doğa Kolejinden ayrılmadan önce okul girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber;Y.SEVER