8. sınıf öğrencilerinin iyi bir lise hayaliyle hazırlandığı Liselere Geçiş Sınavı ile 12. sınıf öğrencilerinin istedikleri üniversiteler için ter dökeceği Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına az bir zaman kala İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, il genelindeki ortaokul ve lise müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi. 

Çevirim içi gerçekleştirilen toplantıda sınavlar öncesinde son viraja giren öğrencilerin desteklenmesi için uygulanan projeler Koç Öğretmen Uygulaması, Kazanım Değerlendirme Sınavı, Rehberlik ve Öğrenci Takip Sistemi kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Liselere Geçis Sınavı’nın yaklaştığı, her son sınıf öğrencisi için tanımlanan koç öğretmenler tarafından takip ve izlemede daha etkin olması gerektiği anlatıldı. Özellikle öğrencilerin çalışma planının olmasına ve haftalık soru çözüm takibinin yapılması gerektiği vurgulandı. LGS için kazanım değerlendirme sınavlarının yoğunlaştırılması istendi.

12. sınıf öğrencilerinin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) değerlendirme sınavlarının iyi analiz edilmesi, eksik kalan veya gelişim görülmeyen konuların tekrar edilmesi istendi. Liselerdeki rehber öğretmenlerin, öğrencinin motivasyonu için daha fazla emek sarf etmesi gerektiği anlatıldı. Ayrıca destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) katılan öğrencilerin devam durumumun iyi takip edilmesi, devamsızlığı olan öğrencilerin aileleri ile iletişime geçerek devamının sağlanması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürü Yiğit, "Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda" kitap okuma projesi kapsamında yapılmakta olan her akşam 30 dakika okuma saati uygulamasının devamlılığını sağlamak, katılımı arttırmak için okul yöneticilerimizin desteği vurgulandı.