Düzce’de birçok kriterden sınav ve testten geçirildikten sonra özenle seçilen Bilim ve Sanat Merkezi’ne kaydedilen öğrenciler bugünlerde bir hayli sıkıntılı. Nusrettin mahallesinde eski milli eğitim müdürlüğünün bahçesindeki betonarme binadan çıkarılıp, eski AFAD İl Müdürlüğünün hizmet verdiği konteyner binalara yerleştirilmek istendiği duyumu tepki ile karşılandı. 
 
Belediye Sergi salonunda yapılan yılsonu sergilerine Milli Eğitim Müdürlüğünden hiçbir yetkilinin katılmaması tepki gösteren öğrenci velileri Erol Tayhan’la Manşet programına telefonla bağlantısıyla katılarak sıkıntılarını dile getirdiler.

 

Bilim ve Sınav Merkezinin Okul aile birliği yönetim kurulundan Kürşat Kaya merkezin önemini hatırlatarak adeta isyan etti.

 
Düzce Bilim ve Sanat Merkezi'nin hazırladığı sergide açıklama yapan Müdür Hamza Çoban kendisinin dışında merkezde kadrolu öğretmenin bulunmadığını belirterek, merkezdeki öğrencilerden ve velilerden merkeze sahip çıkmalarını istedi.

 

 

1999 depremlerinin ardından yapılan prefabrik okullardan kurtulamaya çalışan Düzce’de, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerin betonarme binalardan çıkarıp konteynere mahkûm edilme girişiminde bulunulmasına bir anlam verilemiyor…