Doğa Koleji, Türk eğitim sistemine yön vermeye devam ediyor. OECD üyesi ülkeler tarafından organize edilen ve dünya çapında 68 ülkede uygulanan PİSA sınavıyla öğrencilerin günümüz bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlar karşısında ne ölçüde hazır olduklarını belirleniyor.

Doğa koleji tarafından uygulanan bu sınavda öğrencilerin okuma becerileri, matematik okur yazarlığı, ve fen okur yazarlığı alanındaki becerileri ölçüldü.

Türkiye genelinde 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilere uygulanan sınav toplam 2 saat sürdü. Bu farklı deneyimi ilk defa yaşayan veliler ve öğrenciler sınava yoğun ilgi gösterdi. Büyük katılımla gerçekleştiren sınavın değerlendirilmesinin Doğa koleji kampüslerinde yapılacağı bildirildi.

PISA sınavının diğer sınavlardan farklı olduğunu ifade eden Doğa Koleji İlköğretim Müdürü Mustafa Sarı, amaçlarının öğrencilerin toplumda karşılaşacak sorunlar karşısında gösterdikleri tepkileri ölçmek olduğunu söyledi.

Sarı,“PISA sınavı, uluslararası öğrenci değerlendirme formu. Bu sınav diğerlerinden farklı bir sınav. Amaç çocukların bilgi ve becerilerini ölçmek değil, öğrendikleri bilgileri günümüz toplumunda karşılaştıklarında soruna yaklaşım yönlerini ölçmek. Öğrencilerimizin optik formlar üzerinde cevaplanmayacak, 52 soru soruldu ve 2 saat süre verildi. Sınav sonuçları da en geç 2 Nisan’da Doğa koleji.com internet sitesinden bildirilecek. Velilerimizde öğrencilerimizin karnelerini okulumuzdan alabilirler.” dedi.

HABER:S.KAŞKIR