Pazar gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıkutlamaları Düzce Doğa Okulları’nda başladı. Bugün düzenlenen kutlama programında coşku ve heyecan bir arada yaşandı.

Düzce Doğa Okulları Kampüsü’nde 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü ile başlayan programda bu kutlu günü bir şölene çeviren çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile bando takımının arkasından yürüdü.





Düzce Doğa Okulları’nın doğa harikası çocuklarının hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı velilerin yoğun katılımı ile Düzce Doğa Okulları Egemen Konferans Salonu’ndaki şölen tadında devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Düzce Doğa Okulları Ortaokul Müdürü Kenan Efe ve Düzce Doğa Okulları Meclis Başkanı Zeynep Ersoy’un konuşmasıyla devam etti.





Konuşmaların ardından ortaokul öğrencileri Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nu okudu. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından Düzce Doğa Okulları lise öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği ve kendisinin de iyi bildiği salon dansı olan vals ile Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve gücünü ortaya koyan zeybek performansları sergilendi.







Düzce Doğa Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sinan Güler’in konuşması ile süren program yine Güler yönetiminde hazırlanan “Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk” adlı piyes gösterisi sergilendi. Düzce Doğa Ortaokul Korosu ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği türküleri seslendirdi.









Program, 3-4 ve 5 yaş grubu öğrencileri tarafından seslendirilen “Türkiye’m” şarkısının seslendirilmesi ile sona erdi.



Haber: Ö. YILMAZ