Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime yeni başlayan 120 doktor adayı için Üniversite Konferans Salonu’nda önlük giydirme töreni düzenlendi.Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, tıp fakültesini kazanmanın ve mezun olmanın zor olduğuna değinerek, “En büyük zorluk hekimlik mesleğini beyaz önlüğün de temsil ettiği şekilde tertemiz icra edebilmek; hiçbir ayrım yapmadan, insana saygıyı tüm kişisel çıkarların önünde tutarak, yeminine her gün, her koşulda sadık kalmak, bu mesleğin en önemli şartlarındandır” dedi.

Öğrenci topluluklarında görev almanın farklı bölümlerden arkadaşlarla birlikte üretmek, fikrinizi sunabilmek ve savunabilmek gibi beceriler kazanmaya yardımcı olacağını belirten Şerifoğlu “Şanslısınız ki bu üniversitede birçok fırsat bulunmakta, Yelkencilik Topluluğu Tıp Fakültesi öğrencimiz tarafından kuruldu ve çeşitli yarışmalarda göğsümüzü kabarttı. Dekanımızın onayı ve senatomuzun kararı ile Tıp Fakültesi için seçmeli dersler oluşturduk girişimcilik dersini onlarca tıp fakültesi öğrencinin almasını sağladık” dedi.

Konuşmaların ardında tıp fakültesi öğrencileri önlüklerini giymenin mutluğunu ve gururunu yaşadılar. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi. 




Haber: S. KAŞKIR