İşletme Fakültesi Dekanlığından yapılan açıklamada Türkiye’de en fazla açığı olan ve YÖK tarafından onaylanan Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’ne yeni öğretim üyeleri katarak güçlü bir kadroyla akademik yıla başlamaya hazırlandıkları belirtildi.
 
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nün temel amacının bilime ve eğitime katkıda bulunan, çağdaş eğitim ortamları yaratarak yükseköğretim düzeyinde eğitimlerini gerçekleştirecek araştırmacı uzmanlar yetiştirmek olduğu ifade edildi.
 
Düzce Üniversitesi’nin değer üreten bir üniversite olduğunun belirtildiği açıklamada, yeni açılan bölümde de bu politikanın benimseneceği, İşletme Fakültesi’nin diğer bölümlerinde olduğu gibi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri ve bu alanda çalışan kişiler için belirli periyotlar halinde çeşitli konferanslar, çalıştaylar düzenleneceği bilgisi verildi.
 
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nde uygulanan derslerin yanında günün koşullarına ve alanın ihtiyacına göre seçmeli dersler de verileceği belirtilirken, bölümün Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Sosyal Güvenlik Programı ile uyum sağlayacağı bilgisi de verildi.