BAİBÜ'nün Gölköy yerleşkesinde dün başlayan fuara, Bolu, Bartın, Bilecik, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak'ta bulunan üniversitelerden 35 binin üzerinde öğrenci katıldı.

Meslek odaları, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile KOBİ'lerin de yer aldığı fuarda öğrenciler, işverenlerle birebir görüşmeler yaparak kendilerini tanıtma ve firmaları tanıma fırsatı buldu.

Ayrıca öğrenciler, kendi alanlarında kariyer yapmış 150 iş insanı ile akademisyenin yer aldığı panel ve söyleşilere katılarak iş dünyası hakkında fikir sahibi oldu.

"Yetenek Her Yerde" temasıyla düzenlenen organizasyonda üniversiteli gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması ve tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi hedeflendi.

300'den fazla firma, meslek odası ve KOBİ yer aldı

Fuarda, Gölköy Yerleşkesi'ndeki Kongre Merkezi ve Kültür Merkezi'nde firmalar stant açtı.

Ayrıca Eğitim, Fen Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin binalarında ise öğrencilere yönelik "insan kaynakları" görüşmeleri gerçekleştirildi.

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi firmaları, bankalar ve finans kuruluşlarının yanı sıra kendi alanlarında önemli işlere imza atan 300'ün üzerindeki firmanın stantları öğrencilerin ilgisini çekti.

İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurumlar da fuarda yer aldı.

Çalışan Deneyimi Müdürlüğü İnsan Kaynakları iş ortakları Ahmet Aslan ve Muhammed Tayyip Balcı ise staj programları ve kariyer fırsatları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.