12. sınıfların aylardır hazırlandığı LYS'nin 3. ayağı bugün gerçekleşti. 120 dakika boyunca ter döken öğrenciler Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım ve Coğrafya sorularından imtihan oldular.

 

Üniversite hayallerini gerçekleştirmek için bir adım daha atarak sınava giren öğrenciler içeride ter dökerken dışarıda ise aileleri de en az onlar kadar heyecanla beklediler. Dışarıda çocuklarını bekleyen veliler, onlar için dua ettiklerini söylediler.

 

Veli, "Çocuklarımız da heyecanlı ama biz de en az onlar kadar heyecanlıyız. Onlarla beraber ders çalıştık, onlarla beraber dua ettik. Çocuklarımız sınava girdiğinden beri kapının önünde bekliyoruz, bir yere ayrılmıyoruz"

 

Bir diğer veli ise, " Bütün çocuklarımız için dua ediyoruz, herkes kazansın istiyoruz. Onlar 4 yıllık üniversite için ter döküyorlar temennimiz herkes istediğine kavuşsun"

 

Öğrenciler sınavda ter dökerken hafta sonu olması dolayısıyla da düğün ve sünnet konvoyları bitmek bilmedi. Konvoya katılanların kornaya basmasından çocuğunun ve sınava giren diğer öğrencilerin rahatsız olacağını düşünen bir veli ise konvoyları susturmak için arabaların önüne geçmek zorunda kaldığını ifade etti.

 

Konvoylardan şikayetçi olan veli, " Çok sinirliyim, bu sınava insanlar yıllarını verdiler, emniyetimiz ise şu konvoyları susturamadı. Burada dört yol ağzında ben arabaların önüne geçmek zorunda kalıyorum. Velilerle burada öğrenci bekliyoruz, bekleyeceklerine şu yolun arada ikişer kişi yayılsak konvoyları susturabiliriz. Çocukları ne kadar etkiliyor. Bu kadar duyarsız halkımız var." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

120 dakikanın sonunda sınavdan çıkan öğrencilerden bazıları coğrafyanın biraz zorladığını söylese de sınavın rahat geçtiğini, bir önceki sene gerçekleşen sınavdan daha kolay olduğunu söyleyen de vardı.

 

Öğrenci, "Sınav güzeldi, zaten çalıştığım için güzel geçti. ;Coğrafya biraz zorladı ama onun dışında kolaydı.

 

Bir diğer öğrenci ise, "Sınav güzeldi, bu sene rahattım, ikinci kez giriyorum bu sınava, bu sene biraz daha iyi geçti diyebilirim.

 

 

Haber;E.Tınaz