Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST bu yıl 3. kez düzenlenecek.

2016 yılından günümüze kadar düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, üniversite öğrencilerinin İHA teknolojileri hakkındaki farkındalıklarını arttırmayı, bu konuda çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi ve ülkemizin sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçlıyor.

Bu konuda sıkı bir çalışma programına giren Düzce Üniversitesi Teknofest’te Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına; Mekatek, Dütek ve Alkın İha olmak üzere 3 takım halinde başvurusunu yaptı. Teknofest 2021 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması sonuçlarına göre, döner kanat kategorisinde 249 takım içerisinden ilk 100’de yer alarak final vizesini alan Düzce Üniversitesi’nin üç takımı büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmada; Akademik Danışmanlığını Öğr. Gör. Süleyman Çeven’in, takım kaptanlığını ise Mustafa Bilim’in yaptığı Alkın İha takımı 85 puan ile 8. sırada yer aldı. Takım; Dilan Minteş, Furkan Sağlam ve Şamil Batuhan Sarı’dan oluşuyor.

Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Yusuf Altun’un, takım kaptanlığını ise Semih Çetinkaya’nın yaptığı Mekatek Takımı 83 puan ile 18. yer aldı. Takım; Oğuzhan Yanık, Mustafa Erbay, Enes Batın Yavuz, Rıdvan Bozkurt, Murat Kaan Vural, Tolga Keskin, İsmail Korkunç ve Adnan Yağmur’dan oluşuyor.

Takım kaptanlığını Selman Turan’ın yaptığı Dütek Takımı ise 76 puan ile 88. sırada yer aldı. Takım; Ali Koçak, Anıl Kap, Ahmet Emir Belkan, Beyza Tekinarslan, Burhan Çelikkol, Gülcan Çelik, Irmak Kardaş, İsmail Efe Döşdemir, Muhammet Kerem Mumcu’dan oluşuyor.

Düzce Üniversitesi halen Covid-19 salgını etkileri devam etmesine rağmen Teknofest 2021 yarışmalarına toplam 25 takım halinde başvuru yaptı. Düzce Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada “Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda büyük bir başarı ivmesi yakalayan takımlarımızı tebrik ediyor ve değerlendirme süreçleri devam eden diğer takımlarımıza da başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.