Öncü Kültür Eğitim VakfıBaşkanı (ÖKEV) Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu aynı zamanda Öncü Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan işadamı Önder Tonyalı, Düzce Doğa Okulları’nın hazırladığı “Kariyer Günleri” programında öğrencilere deneyimleri ile bir insanın güvenilir olursa neler yapabileceğini anlattı.



Program, Düzce Doğa Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Bacıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Ardından Tonyalı’nın hayatının anlatıldığı biyografi izlendi.

Tonyalı’dan başarının sırrı
Bugünlere kolay kolay gelmediğini ve küçük birikimlerle buralara kadar geldiğini belirten Tonyalı, öğrenciler ile paylaştığı başarının sırrının ise sorunlara anında çözüm üretme becerisinde, başkalarının aklıyla hareket etmemekte, planlı çalışmakta, aile kavramına önem vererek geleneklere sahip çıkmakta olduğunu söyledi.

“Dünya Düzce’den ibaret değildi!”
Türk milletinin aydın geleceğine eğitim sektörü ile destek olan, akademik, sosyal, teknolojik, bilimsel, akılcı ve nitelikli eğitim felsefesi ile eğitimde dünya standartlarını Düzcelilerle buluşturan Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, eğitim sektörüne girmeye nasıl karar verdiğini ve yaşadıklarını aktardı:

“Dünyanın Düzce’den ibaret olmadığını, dünyanın büyük olduğunu düşünen gençler yetişsin diye okul kurmaya karar verdim. İki yıl içerisinde de bu okulu açtık. Burada yine dürüstlükten bahsedeceğim. Okulu açacağız ama yeni eğitim-öğretim dönemine 6 ay var ruhsat almamız gerekiyor. Bolu Valisi geliyor bakıyor, bitmez, diyor. Ben de biter dedim. 75-80 kişi çalışıyor. Herkes geliyor ama daha inşaat halindeyken bile‘biz seni tanıyoruz sen bitirirsin’ diyor. ve imzalarını atıp bitiriyor. Herkes riske giriyor ama büyük destekleriyle 31 Ağustos’ta ruhsatı aldım. Eğer ben bu inşaatı 1998-1999 yılına yetiştirmeseydim böyle bir okul yoktu. Çünkü deprem olduğunda inşaat halinde olduğundan ve 4 yıl ruhsat vermediklerinden ben bu okulu açamayacaktım ve belki de depremin telaşıyla başka sektöre yönelecektim.”

Öğrenciler soru yağmuruna tuttu
Tonyalı’nın konuşmasının ardından Düzce Doğa Okulları öğrencileri, kurucularına kariyer planlaması ile ilgili sorular yöneltti. Soruları ilgiyle cevaplayan Tonyalı, bir öğrencinin, “Ruhsatı aldığınızda ne hissettiniz?” sorusu karşısında duygulanarak “2 gün kendime gelemedim” dedi.





Program 3/B sınıfı öğrencisi Bora Ülgünalp’in Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı için yazdığı mektubu okumasıyla devam etti. Ardından beden eğitimi öğretmeni Kenan Şereflioğlu ve müzik öğretmeni Burcu Bayrak Tonyalı’nın sevdiği “Senede bir gün” ve “Bir bahar akşamı” adlı eserleri seslendirdi.





Program, Önder Tonyalı’ya çiçek takdim edilmesiyle son buldu.