AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Düzce ziyareti ile ilgili partisinin il binasında basın açıklaması yaptı.

“Düzce’de bir yükseliş var”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in eğitim yatırımlarının hayata geçmesi için talimat verdiğini aktaran Keskin,  “Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in Düzce’ye yaptığı ziyaretten sonra, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, bu toplantıyı düzenledik. Biliyorsunuz, Düzce özellikle depremden sonra eğitim olarak, prefabrik yapılarda uzun süre eğitim verildi. Bundan sonra bir çalışma başlatıldı. Hamdolsun geldiğimiz noktada okul yapılaşmasında, Türkiye’de milli eğitim olarak üst seviyelere tırmanmaya başladık. Türkiye’de dereceye giren öğrencilerimizden tutun da mesleki eğitimin yeterliliği olarak da bir yükseliş var Düzce’de, diğer illere kıyasla. Biz bundan son derece memnunuz.” dedi.

“Çırakların hem sigortasını hem de asgari ücretinin bir kısmını devlet karşılıyor”

Sanayideki işyerlerinde çalışan çırakların çıraklık eğitime yazdırılmasının önem ve gerekliliği üzerinde durarak, esnaf odalarına seslenen Keskin, “Özellikle mesleki eğitimde, çıraklık eğitimi ile ilgili ben buradan tüm meslek odalarına seslenmek istiyorum; usta öğreticinin yanında çıraklık dediğimiz, bu kapsamda çalıştırdıkları işçilerin hem sigortalarını devlet ödüyor, hem de asgari ücretin belli bir miktarı karşısında da devlet katkı da bulunuyor. Dolayısıyla Düzce’ye baktığımızda bununla ilgili sayıların düştüğünü görüyoruz. Bu da belki de bu iletişimi meslek odaları veya esnaf arkadaşlarımız ile sağlayamadığımız için. Ama ben yeniden esnaf odaları ve esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum, yanınızda çalıştırdığını çırakları, çıraklık eğitim merkezine gönderin. Hem sigortalarını, hem de asgari ücretin bir bölümünü devletimiz karşılıyor, hem de çıraklık eğitim merkezinden mezun olan arkadaşlarımız eğitimini tamamlamış oluyor. Dolayısıyla bu çok önemli bir mesele, özellikle bunun altını çizmek istiyorum.” diye konuştu.  

“Düzce’nin eğitim seviyesini en üst noktalara taşıyacağız”

Düzce’de yapılacak olan eğitim yatırımları ile ilgili de bilgiler veren Keskin,  “Sayın bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda üzerinde anlaşmaya vardığımız ve yanımızda talimatlarını verdiği bir takım yatırımları sizlerle paylaşmak istiyorum.” diyerek müjdeleri şöyle sıraladı:

- Merkez ilçemizde 8 tane bağımsız anaokulu yapıyoruz. Bunların bir tanesi 10 derslikli anaokulu Boğaziçi beldemizde olacak. Diğerleri ise, ihtiyaç duyulan, özellikle Düzce’nin dış mahalleleri dediğimiz yerlerde 8 tane bağımsız anaokulu olacak. Diğer taraftan 2 tane özel bağımsız anaokulu yapacağız inşallah.

- Körpeşler Mahallesi’nde bir Güzel Sanatlar Lisesi yapacağız. Güzel Sanatlar Lisesi’nden boşalan yere de Sağlık Meslek Lisesi’ni müstakil bir binaya kavuşturmuş olacağız. Yani bir yatırım ile iki işi bitirmiş olacağız.

- Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’nun 12 derslikli ilavesini yapacağız.

- Yine inşallah Metek Koçyazı mevkiinde 24 derslikli bir ilkokul, 24 derslik de bir ortaokul yapacağız.

- Bahçeşehir Yeşiltepe bölgesinde Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli yapıyoruz.

- Düzce merkezde iki tane Bilim Sanat Merkezi ve 1 tam donanımlı teleskop yatırımını kazandırıyoruz. Teşkilat olarak Bilim, Sanat Merkezi’ne gittiğimizde oradaki yavrularımız bizden talep etmişti dolayısıyla oradaki okulumuza 500 bin lira değerinde teleskopu getirmiş olacağız.

- Akçakoca ilçemizde 20 derslikli Barbaros Anaokulu Lisesi’nin yeni binasını yapıyoruz. 24 derslikli Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi binası yapılacak.

- Öğretmenevi ve Uygulamalı Otelinin devri ve yenilenmesi için de bakan milli eğitim bakanımızdan talimat aldık ve bir Bilim ve Sanat Merkezi Akçakoca’ya kazandırıyoruz.

- Çilimli ilçesinde Dikmeli Köyü’nde 8 derslikli bir ilkokul ve ortaokulu yeni binası yapıyoruz. Çilimli ilçemizin giriş bölgesinde, diğer 4 ilçeyi de kapsayacak bir özel eğitim kampüsü yapıyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın burada anaokulu ve 1, 2, 3’üncü kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda öğrenim görebilecekler. Çilimli ilçemize ayrıca bir anaokulu yapıyoruz.

- Cumayeri ilçesinde 2 tane anaokulu yapıyoruz, Gümüşova’da 1 tane anaokulu, Gölyaka ilçesinde 1 anaokulu, Kaynaşlı ilçesinde 1 anaokulu ve Üçköprü İlkokulu, Ortaokulu’na ek derslik yapıyoruz.

- Yığılca ilçemizde de 1 anaokulu yapıyoruz.

- İl genelinde 20 ilkokul ve ortaokula 15 +1 bilgisayar laboratuvarı yapıyoruz.”

Tüm bu saydığı yatırımların Düzce’ye hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “İnşallah Düzce eğitim noktasında üst seviyelere taşınarak hepimizin gururu olacak.” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI