Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı  " ÖĞRETMENİM YANIBAŞIMDA KİTABIM BAŞUCUMDA " kampanyası büyüyerek devam ediyor.  Proje kapsamında "Aynı Saatte Hep Birlikte Geleceğin İçin Oku Düzce" parolasıyla vatandaşlar aile olarak her gün saat 20.00’de yarım saat kitap okuyor.

Okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, okuduklarından yeni yollar keşfeden, düşünce dünyasının sınırlarını geliştiren bireyler yetiştirmek ve yaşadığımız coğrafyadaki tüm bireylerin okuyan, yazan, okuduğunu anlayan ve anlatan bireyler olabilmelerine destek olabilmek amacıyla başlatılan projeye her gün yeni aileler dahil oluyor.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Aklın sınırlarını zorlayan bir şekilde gelişen teknoloji, bizi kendisine mahkûm hale getirmemeli,  aksine teknoloji bizim elimizde bize hizmet eder pozisyonda olmalıdır. Teknolojiye insanlığa fayda sağlayacak şekilde yön vermek, okumak, okuduğunu anlamak ve yorumlayabilmek ile mümkündür” denilerek Düzceliler bir kez daha kitapların lezzetini tatmaya davet edildi.

Açıklamanın devamında, “Okuma saati uygulamasında öğrencilerin kitaplara erişimi, kitap değişimi için alınması gereken tüm tedbirler ve kitabı olmayan öğrencilere kitap temini okul müdürleri ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından sağlandığının altı çizildi. Velilerimizden, öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden gelen olumlu dönütler projeye yönelik heyecanımızı arttırıyor. İlk günkü heyecanla okumaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.