DÜZCE ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIR

YURT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Düzce Üniversitesi’nin kontenjanları doldu. Üniversiteyi tercih eden öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için gereken tüm önlemler alındı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı, il genelinde yurt kapasitesinin 9 bin 400’den 10 bin 600’e çıkarıldığını söyledi. Şu an yurtlarda 4 bin 500 kayıt olduğunu, dolayısıyla 6 bine yakın boş yatak bulunduğunu belirten İl Müdürü İsa Yazıcı, “Düzce’ye gelecek olan üniversite öğrencilerimiz barınma sorunuyla karşılaşmayacak. Özel yurtlar ve kamu misafirhanelerinin kapasitesini kattığımızda, Düzce üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamadığı ender illerden birisidir” dedi.

Düzce´de yeni eğitim sezonu ile birlikte yurtlardaki hazırlıklar tamamlanıyor.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan öğrenci yurtları yeni eğitim sezonuna hazır hale geliyor. 2022-2023 eğitim döneminde toplamda Düzce 10 yurtta 10 bin 616 yatak kapasiteyle yeni sezona hazırlanıyor.

Yeni sezonda öğrencileri küçük sürprizler bekliyor. Tüm yurtlardaki yemekhaneler gençlerin vakitlerini geçireceği bir alana dönüştürüldü. Ayrıca tüm yurtlara kapalı spor salonu ve açık spor alanları yapıldı. Yurtların eksikleri giderilerek yeni dönemde öğrencileri karşılayamaya hazır hale getirildi.

Mahpeyker Sultan Kız Yurduna öğrencilerin kullanacağı kış bahçesi, Konuralp Kız Yurdunun koridor zeminlerinin pvc kaplama ile yenilenmesi ve gençlerin sohbet edebilecekleri şark köşesi, Akçakoca Yurdunun mutfak seramiklerinin tamamının değişmesi ve tüm floresanların lede dönüştürülmesi gibi hazırlıklar tamamlandı.

Yurtlara peyzaj çalışmaları yapılmakta olup çevre düzenlemesi ile de aile ortamı oluşturulmasına katkı sağlanmakta. Öğrencilere 7/24 işleyen sistemler, 24 saat sıcak su ve sınırsız internet hizmeti ile de kaliteli bir barınma hizmeti sunulmakta.